Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: The Terminal

Monday, December 21, 2009

The Terminal

Ett 40-tal svenska passagerare sitter fast på en flygplats i Washington – utan besked om när eller hur de får flyga hem.

Min systers svägerska skulle åkt till Bolivia till sin familj i förrgår. Rutten gick via Florida och planen är inställda. Hon kommer inte iväg fören den 26:e och missar alltså julen med sin familj.

Min mor sitter fortfarande strandad i Amsterdam. Kom dit för sent och missade flyget vidare mot Washington i går. Efter fem timmar i kö, fick hon besked att hon får åka imorrn, tisdag, eftermiddag! Utan att fått i sig nåt annat än vatten och godis, som personalen bjöd på, hittade hon ett hörn där hon lyckades sova en timma. Alla hotellrum är nämligen fullbokade.

Min stackars mamma... och hon har alltså över ett dygn kvar där på terminalen. Ensam är man ganska körd. Under den fem timmar långa kötiden fanns inte en möjlighet att gå på toaletten eftersom platsen utan tvekan skulle gå förlorad till de andra gamarna och lämnar hon fåtöljen hon fått tag på nu väntar kanske en natt på golvet.

Jag tycker det är otroligt dåligt av flygbolagen och flygplatserna. Visst kan ingen rå för vädret och det är ju utav säkerhetsskäl planen inte flyger. Det är en sak. Men hur de inte kan ha nån katastrofplan är obegripligt. De kallar nämligen detta katastrof... naturkatastrof, vilket också innebär uteblivna försäkringspengar för de resande. Jag begriper att man inte kan få plats med alla på första bästa plan och att man inte har tillgång till rum och sängplatser till alla, men ge folk mat, ge dem filtar... det kan väl inte vara så svårt? Det är ju inte första gången man fått ställa in flyg, så att ha en beredskapsplan kan ju inte vara för mycket begärt.

Min mamma skulle försöka gå och köpa sig en deodorant... och en tröja... kanske lite mat. Jag hoppas verkligen hon hittar nånstans att sova inatt... det är många långa timmar kvar till avgång... för att inte tala om de långa timmarna på planet innan hon är framme.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: