Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Julkrönika 2009 part 4 - Ljuva Ljus och Glänsande Girlanger

Wednesday, December 16, 2009

Julkrönika 2009 part 4 - Ljuva Ljus och Glänsande Girlanger

Allt eftersom storstädningen blir klar på jobbet sätts nu julpyntet upp. En stor gran med grönt pynt står ståtlig utanför patientmatsalen. Vid entren kommer den med rött pynt smällas upp så fort det är svabbat där med. Små tomtar och bröte står överallt. Lite väl mycket för min smak.

Vi hade pynt överallt när jag var liten... framförallt girlanger. Pappa (vet inte varför jag får för mig att girlangerna var hans idé, men det känns så) måste köpt nåt storpack för vi hade massor likadana... nån slags multicolor-girlang som hängde runt om i hela huset. Sen hade vi en stor röd som vi hängde i vardagsrummet mot matsalen. Senare, när mamma och pappa tröttnat på dom, vet jag att jag pyntade mitt rum med alla girlangerna så taket knappt syntes. Girlanger was the shit... har man det fortfarande?

Så länge jag kan minnas har vi haft plastgran, men jag tror inte det var så från början. Platsgranen är att föredra tycker jag. Inget barr, inga kryp och perfekt shape. Vi lyckades dessutom få tag på en som ser otroligt äkta ut (förutom att det inte finns många riktiga granar som är så fina). Under granen ska det stå en tomte. Det är det lag på. Förra året fick jag en liten gran av mamma... perfekt i min lägenhet. I år kommer jag inte ha någon gran hemma, vi kommer inte hos Christian heller och inte heller mamma kommer ha en, så jag antar jag kommer missa det detta år, men det överlever jag väl.


Det ljuva 80-talet. Blir fan rädd av att se hur vi såg ut. 1986 var året. Jag kan ju i alla fall skylla på att jag inte visste bättre, men jag undrar vad mamma och Camilla har för ursäkt.

Alla ljus, både levande och icke-levande, är det allra mysigaste med både vintern och julen. Från den första december när ljusstakarna kommer upp bara njuter jag av den förhöjda mysfaktorn. Det stör mig dock att folk är såna snåla as och stänger av sina stakar på dagen och natten. Ljusen ska brinna dygnet runt. Jag fullkomligt älskar att gå upp på morgonen och sitta i skenet av ljusslingor och ljusstakar. Det ger sån ro. Det absolut mysigaste är att sitta i mörkret med enbart ljuset från julgranen.

När julen tar slut är det bara en sak jag jag tycker är tråkigt och det är att ta ner ljusen. Det är inte bara det att det är fruktansvärt jobbigt att pynta av och packa ner och bära upp, men det blir så trist och mörkt igen. Här skulle en julreform till… juleljusen sitter tills det blir ljust på kvällarna.

3 comments:

mamsen said...

Förstår inte vad du menar, vi var ju skitsnygga, och detta med alla girlanger, det var inte min ide även om jag gillar pynt till julen, men lite mera stilfullt vill jag ha om jag får bestämma

Camilla said...

HaHa vi ar ju as snygga... Kolla dig med strumpbyxor och klanningen som ar updragen haha

Hannastacia said...

Haha, ja jag skådar vita bomullstrosor... inte så käckt kanske haha