Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Julkrönika 2009 part 5 - Stök, Bök, Stress och Trök

Saturday, December 19, 2009

Julkrönika 2009 part 5 - Stök, Bök, Stress och Trök

Stressen över julen har jag aldrig förstått. Varför utsätter sig människor för detta? Stress över julklappar, stress över mat, stress över allt. Är det verkligen inte att ta död på det roliga?

Måste allt va så perfekt? Barnen ska vara fokus och jag tror de allra flesta vuxna tror att de faktiskt sätter barnen i fokus när de stressar runt, men om de bara stannade upp för ett ögonblick skulle de inse att det är allt runt omkring… det som inte barnen bryr sig ett dugg om, som orsakar stressen. Barnen förväntar sig bara det de lärt sig att förvänta.

Vet inte hur mycket mamma och pappa stökade inför våra jular, men jag var i alla fall glad och nöjd.

Men varför stökar och stressar alla så då? Ja, jag har inte riktigt fattat det, men jag antar det är för att visa sig perfekt inför familj, grannar och kollegor. Det måste ju vara det för vad annars? När själva julen kommer är mamman så trött att hon inte orkar njuta av vad hon åstadkommit.

Julhandeln är den värsta stressen jag vet. Jag har på många år inte haft en massa folk att köpa julklappar till, men every now and then behöver man ju faktiskt nånting annat på stan. Att tro att man kan få tag på det är ju att lura sig själv. Inte om man inte vill trängas med hundratals galna julklappsletare. Jag brukar ta för vana att hålla mig så långt bort från stan jag bara kan denna tid.

Jag minns inte våra jular som direkt stressiga... kanske för att jag inte förstod bättre. Den var ju knappast stressig för mig, utan bara underbar. Dessutom var vi ju alltid hemma hos oss, så nåt resande och packande blev det ju aldrig.

Senare jular har varit hur lugna och sköna som helst. Lunka hem till mor, äta, mysa lite och sen vidare ut. De perfekta jularna skulle jag nog vilja påstå.

I år är julstressen minimal för min del... icke-existerande till och med. Visst blir det lite julmat, men bara det vi känner för. Klappar hoppar vi över helt. Jag ser fram emot en helt superlugn julhelg med bara min underbara Bäjb. Loves you!

Image and video hosting by TinyPic

2 comments:

Christian said...

jag ska ha julklapp!!!

Hannastacia said...

Haha. Jag vill ha vörtbröd, julost och hemmalagade köttbullar med löksoppa i, men det verkar inte hända det heller. Puss