Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Oskyldigt dömd?

Friday, December 18, 2009

Oskyldigt dömd?

I 5 år längre än jag gått på denna jorden har han suttit i finkan... I 35 år! Oskyldigt dömd för en barnvåldtäkt när han var 19 år gammal. Tack vare Innocence Project of Florida, som med hjälp av DNA-teknik undersöker gamla bevis, kunde man från en glaserad munk, en läsk och några minttuggummin säkerställa att James Bain var oskyldig. Innocence of Florida har på liknande sätt fått ytterligare 245 människor att slippa ut ur färngelsehålorna.

Det får en ju verkligen att fundera. Hur många finns det där ute som sitter hela sitt liv bakom lås och bom utan att ha gjort nåt. I James fall räckte det med att pojken beskrev förövaren för sin morbror för att James skulle åka fast. Inte direkt starka bevis, men tillräckligt för att James skulle vara den skyldiga då på 70-talet.

En annan man som verkar vara på väg ut ur finkan är Thomas Quick. Den största rättsskandalen i svensk rättshistoria, som GW säger. Quick, som just nu i alla fall, påstår sig vara oskyldig i målet om mordet på den israeliske turisten Yenon Levi i Dalarna 1988, har begärt resning och fått detta beviljat av Svea Hovrätt.

Leffe GW Persson har ända sedan 1993 hävdat att domarna mot Thomas Quick var felaktiga och nu kan han få 20 miljoner i skadestånd för att ha frihetsberövats i nästan 20 år. Säkert... Men nu var det ju faktiskt så här... Quick har erkänt 30 mord och dömts för åtta av dem. För ett år sedan tog han plötsligt tillbaka alla erkännanden i en SVT-dokumentär. Vad gäller denna man anser jag inte det spelar så stor roll om han utfört morden eller inte... han är en mycket sjuk man och bör förbli bakom lås och bom... han ska definitivt inte ha en spänn. Frihetsberövats my ass... han har ju bara sig själv att skylla. Dåre!

"Mycket bra, ojojoj, jag är så glad må du tro, så fruktansvärt glad" /Thomas Quick



Image and video hosting by TinyPic

No comments: