Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Jag säger det igen: Lägg ner Svenska kyrkan blixtfort!

Monday, December 14, 2009

Jag säger det igen: Lägg ner Svenska kyrkan blixtfort!

Sa jag inte för länge sen att Svenska kyrkan skulle behöva bomma igen? Kanske detta kunde övertyga några fler?

Här är prästerna som bryter mot kyrkans regler – och lagen De ska tjäna Gud och leda sin församling. Men de super, slåss och har sex med konfirmanderna. (klicka på bildern för att förstora).

En annan sak som bör förintas är Domkapitalet... jag som otroligt okristen, erkänner mig tidigare helt ovetande om att denna typ av kyrkliga övermakt existerade idag. Jag trodde Svenska kyrkan var modernare än så, men jag hade fel. Och jag blir förbannad. Hur kommer det sig att kyrkan ska ha någon slags egen lagstiftning gällande faktiska lagbrott? Domkapitalet utlyser tre domar: Erinran, avstängning på 3 år eller "avkragning" där man förlorar rätten att vara präst.

Ingvar Bengtsson, stiftsprost i Göteborg:
"Kyrkans lagar är hårdare än statens. Det som polisen skulle strunta i, till exempel frivillig sexualitet mellan vuxna, struntar inte vi i. Utifrån våra etiska regler är det oacceptabelt att inleda en sexuell relation med någon som står i beroendeställning. Där har vi mycket mer skärpta krav än den vanliga juridiken har."

Däremot finns inga regler för vilka anklagelser mot präster som ska polisanmälas.

Ingvar... är du sjuk? Är det verkligen det viktigaste här? Om två frivilligt inleder en sexuell relation? Inte de fall då det är ofrivilligt och borde POLISANMÄLAS! Skulle det vara straff nog att ta av sig en vit jävla papperskrage? Ni är sjukare än vad jag trott. Och vad är det för lagsystem vi har i Sverige som tillåter kyrkan att stå över?



Image and video hosting by TinyPic

No comments: