Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Julkrönika 2009 part 1 - Back in the Days

Friday, December 11, 2009

Julkrönika 2009 part 1 - Back in the Days

När jag var liten hade jag såna där RIKTIGA jular. Riktig julgran, klappar, julmat, släkten... ja, ni vet allt. Jag var ensamt barn. Camilla var ju 12 när jag föddes så all uppmärksamhet låg på mig. Perfect! Gissa hur många procent av klapparna under granen som var mina? Säkert 90%.


Detta måste varit min andra jul, alltså 1980. Jag ser ju ut som en liten pojk!

Jag var livrädd för tomten. Tomten hos oss spelades av min dagmammas söner, Bubbas och Rickard, vilket gjorde det omöjligt för mig att lista ut att tomten var fejk. Det var ju ingen i sällskapet som ursäktade sig och sedan kom tillbaka när tomten gått. Han dök upp, va skitläskig och sen försvann han igen.

Hur julen var åren efter mamma och pappa skiljdes minns jag inte... inte alls faktiskt. Har inte en enda minnesbild av julen på vare sig Jakobsgatan eller Alnängsgatan. Skumt, för det är ändå inte så länge sen.

Senaste åren minns jag i alla fall. Det har varit jag, mamma och Rolle. Perfekt. Jag har inte velat ha en jul som den jag hade när jag var liten. Julen är för barn. Mamma och jag har donat med maten medan Rolle hälsat på sina barn och barnbarn, sen kom han hem och så åt vi och hade det bara lugnt och mysig. Kvällarna har jag spenderat på krogen med vännerna. Det är otroligt mycket folk ute på julafton nuförtin. Säkert 70% av mina gamla vänner har flytt staden och julen är den enda gången alla är samlade som förr.

Förra julen var min värsta och också bästa nånsin. Rolle var sjuk, men hade fått åka hem över julen. Jag är så glad, och det var han med, att han fick komma hem och äta sin älskade julmat en sista gång. Den smaka säkert inte så gott, men han åt för första gången på mycket länge och det var en fröjd att se. Ja, julen blir aldrig mer densamma nu, det är ett som är säkert.

To be continued...

(tidigare delar i krönikan i högerkolumnen)

Image and video hosting by TinyPic

3 comments:

Camilla said...

Det dar korten kommer jag ihag och jultomen kallde du for "sytten".
Va go du va! Ja du ar ju det fortfarande :-)

Hannastacia said...

Just ja... Sytten! Tänk det hade jag glömt, men nu när du säger det minns jag det väl. Tack sis, du är go du med!

mamsen said...

Töserna mina, jag blir sååå sentimental, undrar vad du fick i paketet Hanna? En annan jul jag minns är när vi skulle fira jul i USA och Hanna fick bihåleimammation och Camilla fick pennicillin av en "sjuk"
kompis, gå till doktorn blev för dyrt men Hanna blev frisk, ja kära nån vilka jular vi haft, den gången var du gravid med Sydney Camilla, måmga pr sedan var det