Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Twilight - Vilken DYNGA!

Saturday, December 19, 2009

Twilight - Vilken DYNGA!

Igår kväll bäddade jag ner mig i soffan för filmtajm. Twilight och tvåan The Twilight Saga: New Moon. Det var nog bland det sämsta skit jag sett. Hur i helskotta har de lyckats förstöra två ganska bra böcker så? Och jag är förvånad... inte bara över filmernas kasshet, utan över hur dåligt gjorda de var.

Vi har båda vampyrer och valulvar här... bästa grund för enormt snygga effekter. Såg en snutt på Underworld Evolution innan jag somnade och här snackar vi ju. Inte nåt sånt i Twilightfilmerna... Lite konstigt faktiskt. Visst det fanns lite effekter, men de var minimalt avancerade och hade därmed lite eller ingen effekt för filmen. Jag såg inte ens att vampyrerna hade vassa tänder.

Skådespelarinsatserna gjorde mig otroligt besviken. Som att se en amatörfilm från avgångsklassen på Estetiska linjen. Replikerna kändes hastiga och den lugna och romantiska atmosfären som finna i boken var helt icke-existerande.

Bellas karaktär kändes helt annolunda den halvfula ankungen man väntat sig. I böckerna är Bella svag och svimmar stup i kvarten... I filmen framställs hon som en tuffing. Edward är långt i från så otroligt vacker han som han framställs i skriven text.

I det stora hela kändes det som om man tagit scener ur boken, spelat in dem rakt av och sedan klippt ihop alltihopa till en mängd som täcker längden av en film. Inte ens musiken har det lyckats med. Ingen stämning. Ingenting.

Vid flera tillfällen upptäckte jag missar i produktionen. T.ex när Bella låg på sjukhus: Här hoppar vi i scenen fram och tillbaka mellan en närbild och en halvbild på Bella i sängen med syrgasgrimma. I närbilden ligger grimman över hennes ögon! Tvärs över så ögonfransarna blir nertryckta. Omöjligt att inte störa sig på... fult och irriterande. I halvbilden sitter dock grimman snyggt och prydligt som den ska över kindbenen. Helt ok miss om det bara varit ett kort klipp, men när vi hoppas fram och tillbaka blir det en ganska uppenbar miss, som är omöjlig att ignorera. Att de missat detta i slutproduktionen av filmen är helt obegripligt.

Jag är såklart OTROLIGT besviken, trots att detta var ungefär vad jag väntat mig. Hoppas nu bara jag kan läsa klart de böckerna jag har kvar och ignorera bilderna och karaktärerna från de usla filmerna. Min version av dem är mycket bättre.

Image and video hosting by TinyPic

7 comments:

Anonymous said...

Om du har läst böckerna som du påstår så borde du veta att Vampyerna inte har huggtänder och varför. Kan väl annars hålla med dig med cirka 10% av det du skrev.

Jonna said...

Är otroligt GLAD att de inte har förstört filmerna med en massa löjliga specialeffekter!! En riktigt bra film behöver inte sånt skit! Håller inte med dig alls!

Anonymous said...

Jag gillade filmerna men böckerna e 100ggr bättre.
Dessutom så håller jag med Jonna filmerna behöver inga specialeffekter.

Hannastacia said...

Jag läser böckerna nu och om det står om tänder däri har jag helt missat det. Det tar dock inte bort det faktum att filmerna var dynga.

Anonymous said...

Funderar bara på hur du kan se både Twilight och New Moon nerbäddad i soffan. För New Moon har inte kommit ut på DVD.

Anonymous said...

Kul att höra dina åsikter om filmerna, de flesta andra gillar ju dom. Som jag, hehe :) Men alla tycker olika.

Bara en sakt jag tänkte på, De ska inte ha vassa tänder. Det står ju inte "De har inte vassa tänder" i böckerna men det är ju meningen att de inte ska se ut som "riktiga" vampyrer utan lixom passa in. Och de står lite om det i Breaking Dawn..

Hannastacia said...

Har ju bara läst 2,5 bok än så då är det inte så konstigt jag inte uppfattat om tänderna än... För breaking dawn är väl 4:e? Jag tror jag skulle väntat lite med att se filmerna. Kollade ju direkt efter jag läst ut bok två. Kanske får se om dom om ett tag när jag glömt lite och inte jämför allt.

Anonymous nr 3: jag tog med mig soffan till biografen såklart :@