Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Julkrönika 2009 part 8 - Klappar

Tuesday, December 22, 2009

Julkrönika 2009 part 8 - Klappar

Så länge jag kan minnas har jag fått öppna ett paket på julaftons morgon. De stod väl inte ut med min otålighet (nåt som tydligen sitter i än i dag). Och det är ganska smart egentligen. Ge ungarna nåt de kan sysselsätta sig med hela dagen, så kanske inte tjatet om klappöppnandet blir för outhärdligt.

Julklappsbygge

Jag kommer aldrig glömma när jag fick mitt piano. Ett Korg digitalpiano. Vi hade ett gammalt piano i vardagsrummet, som jag tror min syster fått av någon. Detta piano var en plåga att klinka på eftersom det var så gammalt att det inte ens gick att stämma längre. Jag bönade och bad om ett nytt och tillslut tröttna väl mamma och pappa och gjorde en deal med mig. Om jag lärde mig spela Berlina Carlise "Heaven is a place on earth" skulle jag få ett. Taskigt... och smart för självklart var det en omöjlighet. Inte direkt en pianolåt. Jag minns hur jag kämpade och jag lyckades väl lära mig att klinka melodin med ett finger.

Leksakssynt, My Little Pony och ett munspel. Ja, det krävdes inte mycket för att roa en förr. Och nej, detta är inte pianot jag pratar om här ovan.

Det roligaste i hela historien var hur mor och far lyckades gömma paket för mig i flera dagar innan jul. Vi hade tre toaletter i huset. En på övervånningen med dusch och en på nedervåningen med badkar. Dessutom en liten gästtoalett. På nåt sätt lyckades de hålla mig ifrån badrummet med badkar under tiden pianot stod i badkaret!!! De kunde ju knappast lägga det under granen. Jag var SÅ glad över mitt piano, som blev ännu bättre eftersom mina föräldrar tagit hjälp av Magnus Sjögren (lokalkändis a'la Anders Lundin) för att köpa rätt. Senare började jag på Medborgarskolan och lärde mig Elvislåtar ur en kopierad notbok... och sen tröttnade jag, men pianot var med en bit efter vi flyttat till Örebro då vi tillslut sålde det. Tror pengarna jag fick för det gick till min första Hultsfredsfestival 1994.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: