Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Försäkringskassan får ta smällen och det är bara de tar emot

Wednesday, December 09, 2009

Försäkringskassan får ta smällen och det är bara de tar emot

Försäkringskasssan vill ha en ursäkt. Varför i hela friden ska de ha det? Visst, det är inte de som sätter reglerna, men de får ta smällen. Självklart... det är så det funkar.

En liten jämförelse med mitt jobb. Ta t.ex en missnöjd patient. De ringer oss på telefontiden och gormar och skriker om hur missnöjda det är, hur läkaren gjort fel och hur i helvete sjukt sjukvårdssystemet är. De skäller på oss eftersom det är oss de får tag i och det är oss det får träffa. Vem annars ska de gnälla till. Landstingsråden får de inte prata med, definitivt inte regeringen och läkarna är i princip omöjliga att få kontakt med, så vad finns kvar? Vi vet att det inte är vårt fel att väntetiderna är långa, liksom personalen på Försäkringskassan vet att det inte är deras fel att folk blir utförsäkrade. Så är det... deal with it. Nån ursäkt från de drabbade lär ni inte få.'

Detta med sjukvårdsförsäkringen har gått överstyr totalt och nu inser även politikerna det. Kudos till Göran Hägglund som faktiskt vågar gå ut och erkänna det, även om inte andra gör samma inom alliansen (läs socialminister Cristina Husmark Pehrsson)


Avsikten var ju inte att utförsäkra de svårt sjuka och det tror jag faktiskt även de drabbade inser. Avsikten var att få bort fusket, som faktiskt förekommer i stor utsträckning och få bort de som faktiskt kan jobba med annat från arbetsmarknaden och därmed också höja den psykiska ohälsan som kommer med att bara gå hemma. Men så har det inte blivit... nånting gick otroligt fel och det gör det ju ofta när saker inte är ordentligt genomtänkta.

Nä, man skulle börja i en annan ände. Se först till att det faktiskt finns jobb. Se sedan till att utreda alla individuellt för att få en faktiskt arbetsförmåga. Så länge Försäkringskassan inte klarar detta själva, vilket de uppenbarligen inte gör, anser jag att de bör lita på läkarnas utlåtanden eftersom det faktiskt är de som har den enda tillstymmelse till aning, även om den inte alltid är helt korrekt heller.

De har en hel del att ordna upp nu i regeringen och jag tror att detta kan bli deras fall i valet nästa år, men gott folk tänk efter... ny regering innebär bara nya problem, även om de må vara av en annan sort.

Image and video hosting by TinyPic

3 comments:

Anonymous said...

Du har fått det mesta om bakfoten. Noll koll på läget.
Försäkringskassans personal (och alla andra tjänstemän) ska följa och administrera den lagstiftning som gäller. De kan ju inte låta bli att fatta beslut om rätt till ersättning om det inte finns lagstöd för det.
Det finns massor med människor, som nu måste till arbetsförmedlingen trots att de är sjuka. Efter tre månader kommer de tillbaka till sjukförsäkringen i stor skala. Tro mig.

Hannastacia said...

Och på vilket sätt menar du att jag inte fattat just det?

Eva said...

Haha, Anonumous verkar ju ha svarat på fel blogginlägg, alt. driver han med dig. Jag tycker det var så jävla bra sagt, se till att det finns jobb innan man tvingar ut dom sjuka!