Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Who wants to live forever?

Sunday, December 27, 2009

Who wants to live forever?

Allt fler svenskar blir allt äldre. Antalet åldringar som fått fira tresiffrig födelsedag är nu tio gånger fler än för 40 år sedan.

Hua, jag vet i sjutton om jag skulle vilja leva så länge... men det beror ju såklart på hur man mår. Pigg och alert - javisst. Gammal och sjuklig - no way. Nu verkar det ju dock som att de som faktiskt lever till tresiffrigt är de sega jäklarna och de lever ofta ett par år till minst efter 100-årsdagen.

Igår kollade jag på 60 minutes och de tog upp det otroliga jobbet medicinska forskare gör med att bygga och återskapa kroppsdelar. Det är fasen HELT OTROLIGT! Det var två forskningscentra som fick fokus och de jobbade på lite olika sätt.


Watch CBS News Videos Online

Det ena byggde helt sprojtans nya organ... odlade så öron och urinblåsor i glasburkar. Det andra stället lät stamceller regenerera på plats och skapa den vävnad den programmerades till... Bl.a hade man lyckats skapa muskler på ett krossat ben och en ny matstrupe åt en cancerpatient.

Allt detta är ju helt fantastiskt fascinerande. Kan man göra prick allt om man bara ger sig fan på det? Det kanske faktiskt är så. Samtidigt är det ganska skrämmande. På detta sätt skulle man ju i princip kunna bota allt. All form att cancer och hjärt-kärlsjukdom skulle lätt kunna plockas bort och ersättas av frisk vävnad eller friska organ. Men vad händer egentligen om INGEN dör? Om folk kan leva till 200?

Världen skulle snabbt bli överbefolkad och förgöra sig själv. Herregud, vi kan ju inte ens ta hand om alla som det är idag. Nu är det väl en bit kvar dit... men det verkar ju inte vara allt för långt borta. Skrämmande....

Nä, förlåt... nu ska vi såklart inte tänka på följderna just nu, utan att istället glädjas över de otroliga framsteg forskarna gjort och säga grattis till alla gamlingar därute som lyckats fylla 100 år.... Grattis!

Image and video hosting by TinyPic

No comments: