Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: ALLA borde kunna HLR!

Monday, December 14, 2009

ALLA borde kunna HLR!

När de halvautomatiska defibrillatorerna kom lät det att de skulle finnas överallt. På arbetsplatser, i köpcentrum, restauranger o.v.s. Men tyvärr finns de inte på direkt många platser. Jag förstår inte riktigt anledningen. Antar de är för dyra... men hur dyra är de jämfört med ett liv?

Vid hjärtstillestånd... asystoli, går det inte att få igång hjärtat med HLR... det är absolut nödvändigt för att syresätta och hålla igång pumpandet av blodet, men för att hjärtat ska starta krävs en elektrisk stöt. Halv-deffarma är superenkla och säger åt dig precis vad du ska göra. Inga inställningar... ingenting. Allt du gör är att sätta på plattorna och lyssna på rösten. För att rädda livet på den som fått asystoli handlar det om minuter. Chansen för överlevnad ökar enormt om man kunde deffa genast... redan innan ambulansen kommer till platsen.


Sportarenor (eller vad sjutton man kallar dom) borde utan tvekan ha halvautomatiska deffar. Domaren kunde HLR och därför kunde de hålla Niklas Lindhagen vid liv tills ambulansen kom! Nu får alla lagkamrater gå HRL-kurs. Det är ju lite katastrof tycker jag att de inte redan fått gjort det. ALLA borde göra det. Det är inte direkt rocket-science eller hjärnkirurgi vi pratar om.

Bofors-klacken
borde få en riktig knäpp på näsan "Låt han dö" ekade i hallen... i alla fall tills de fattade att det var allvar... då vart de knäpptysta. Självklart fattade de inte att det var så allvarligt, men det kanske lär dem att knipa käft och tänka efter nästa gång. Sportsupportrar överlag inom sporten är ju för fan livsfarliga, gapiga, vidriga idioter och borde utrotas. Det är sport det handlar om, men de beter sig som om det vore världskrig. Stäng av dem... inte bara Bofors, utan varenda en i ett år, så får de se hur kul det är sen.

Nu håller vi tummarna för att Lindhagen piggar på sig och de hittar vad som är fel på pumpen hans.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: