Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Döende i cancer - gå till jobbet med dig

Wednesday, December 02, 2009

Döende i cancer - gå till jobbet med dig

Jag tycker det är bra att vara restriktiv med sjukskrivningar och att man försöker få tillbaka folk i arbete. Mest för människornas egen skull. Jag ser dagligen hur folk försöker få läkare att skriva intyg, varav många är helt åt helsike onödiga och obefogade. Och de långtidssjukskrivna... visst, vissa klarar det inte, men många kan faktiskt jobba med nåt, trots att det inte är det de gjorde innan. Och så finns de självklart också de som verkligen vill, men inte kan. För dessa människor blir livet en plåga och ständig kamp mot byråkratin.

... Och när jag läser denna artikel blir jag helt och hållet mörkrädd. Att cancersjuka, döende människor går under samma regler. Det är ju förskräckligt. Jag ser även dessa människor dagligen och att ens tänka tanken att de ska tvingas arbeta den sista tiden de har kvar är ju helt och hållet omänskligt. Låt dessa människor leva den tid de har kvar! De har nog att kämpa med... dödsbudet med allt det innebär, sjukdomen i sig, behandlingar, familj och vänner. De behöver den tid de har kvar i livet till annat än kamp mot försäkringskassan om pengar och arbete. De kämpar nog som det är! Skärpning Sverige!

Image and video hosting by TinyPic

No comments: