Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Uppfinningar av lite olika vikt

Tuesday, December 01, 2009

Uppfinningar av lite olika vikt

Frankrike: Här kan du prova på att leva som en hamster på Villa Hamster i franska Nannes. Ett 18 kvadratmeter stort rum har designats för att helt likna en hamsterbur. Där finns ett vattenrör som gästerna kan dricka från, ekologiska frön och en sovplats som man når via en stege. Pälskostym och ett romantiskt springhjul för två ingår självfallet.

Kenya/Bangladesh: Här töms latriner ut i floder, vattendrag eller direkt ut på gatan. Varje år dör två miljoner människor på grund av vatten som förorenats av avföring. Peepoo är en toalettpåse som är svensk uppfinning av Anders Wilhelmsson, tillverkad i biologiskt nedbrytbar plast som i slutändan bara blir koldioxid och vatten. Det vanliga gödningsmedlet urea tillsätts, och det är detta ämne som reagerar med avföringen i den använda påsen och tar död på alla farliga ämnen inom två veckor. Påsen kan med andra ord rädda liv.

Två uppfinningar på två olika platser i världen. I storleken en stor och en liten... i praktiken även då en stor och en liten... fast här byter de plats. En sak är ju säker... störst är inte alltid bäst.

Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Camilla said...

Pasarna ar ju hel smart tycker jag. Fan om man sjalv kunde komma pa sadana grejor nagon gang. Skulle ju vara bra att ha sadana pasar att plocka upp efter hunden ocksa.