Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Radio Silence

Thursday, December 03, 2009

Radio Silence

Sedan 1993 har den kommersiella radion betalat omkring två miljarder kronor till staten i koncessionsavgift, rätten att sända reklamfinansierad radio. Det handlar om 136 miljoner kronor varje år. Avgiften anses vara ett hinder för utveckling och mångfald.

Idag mellan klockan sju och åtta på morgonen kommer det vara tyst på de stora komersiella kanalerna på radion. Som protest mot att det inte hänt någonting i ovanstående ärende trots löfte om åtgärd från regeringen.

De vill "visa hur en morgon utan kommersiell radio kommer att låta." Jag har lite svårt att se hur en timmas tystnad en dag skulle kunna hjälpa ett skit emot nåt, det finns ju fortfarande andra kanaler denna morgon, men det är väl bra att de försöker.

Själv ser jag idag fram emot en dag, med eller utan radio, på Urologklinikens Dagkirurg!

Image and video hosting by TinyPic

3 comments:

Anonymous said...

Kommersiell radio ärändå bara skit.

Anonymous said...

Allt är inte som man tror....alltid, det kan vara så här också:
http://www.thomasnilsson.eu/mediemakt/?p=729

Det blir en skev bild som visas i gammelmedia, det är tydligen inte stora stygga staten som har hittat på avgiften som dom kommersiella radiobolagen protesterar mot.

Anonymous said...

lart mycket