Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Wikileaks skriver historia

Tuesday, December 07, 2010

Wikileaks skriver historia

Inte fören idag slog det mig hur jäkla stort de är de här med Wikileaks. Jag är ju inte helt bakom flötet och jag har ju såklart fattat att det är skandal för både Sverige och alla andra som är involverade i dokumenten, även om jag tycker vissa grejer inte är så jäkla farliga som det framställt i pressen. Men tänk vilken grej egentligen. Detta är ju nåt som definitivt kommer stå i historieböckerna.

Ur historieboken år 2050
"Internet var för en tid sedan en frizon där yttrandefriheten var total och den enskilde individen bestämde över sitt användande. Men 2010 kom domedagen för friheten. Det var början av det andra decenniet under 2000-talet en stor skandal uppdagades när Wikileaks släppte 250 000 hemliga dokument som satte hela den politiska trovärdigheten i rubbning. Grundaren till Wikileaks, den fruktade, Julian Assange jagades i hela världen, medan politiker gjorde allt för att försvara sin heder. Historien slutade med att många politiker på toppnivå fick avgå och förtroendet för svensk politik blev aldrig densamma. Politiker blev rädda och stängde dörren till internet, det fria informationsflödet tog slut, Internet blev den kontrollerade plattform vi ser idag, där din röst förblir tystad.  Julian Assange, som samtidigt var lyst för våldtäkt, återfanns och arresterades i Karibien 10 år senare och fängslades på livstid."

Ja, det är skrämmande faktiskt. Missförstå mig inte. Jag är helt för att all sån här skit kommer ut. Politikerna SKA inte ha några hemligheter i vårt så kallade, fria Sverige. Det tar bort hela poängen med att vara en demokrati. Vad jag dock är skraj för är vad politikerna vidtar för åtgärder för att rädda sitt eget skinn i framtiden. Och sen är det ju lite cool faktiskt att få vara om en skandal av denna rang,
 
Förresten det var ju inga problem de där... med skidorna och tejpen alltså. Nu står de på kylning på balkongen. Hoppas bara det funkar nu också så det går att åka på dom, haha. Det lär jag bli varse i morgon.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: