Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: 2 down 1½ to go

Tuesday, December 21, 2010

2 down 1½ to go

Dagen har bjudit på KYLA. Jäklaranamma, va kallt det har varit... och är, men efter en timma på steppmaskinen och lite styrketräning är jag faktiskt uppe i normaltemperatur just nu.

Dagen har gått ganska fort. Bägge min cystometripatienter dök upp, trots kyla och långa resor och därmed var förmiddagen fullspäckad. På eftermiddagen fick jag faktiskt lite tid över att sitta med min forskning, men eftersom det var så länge sen jag träffade mina brudar uppe på 8:e våningen blev det en hel del snack om min nya lya, YouTubande med Maria Montazami  och Malin byggde en tomte av en lampa.

Mamsen är sjuk! Det funkar ju inte. Hon är så förkyld att hon blev hemskickad från jobbet stackarn. Men det är bra att hon är hemma. Hon måste ju bli frisker så hon orkar med julafton. Men det blir hon nog om hon vilar nu i ett par dagar.

Jag tittade just på vädret och tack och lov ser det ut som den väntade "snökanonen" inte blir så farlig. Det tycks dock inte spela nån roll för tågtrafiken. Men det är väl inte så oväntat. Är det inte snö och kyla är det nåt annat... i detta fall växelfel. Flygen går det inte bättre för. Folk sitter fortfarande fast på flygplatser i England och Frankrike och där lär de bli sittande. Folk är förbannade och det kan jag ju förstå. Dock inte lika väl som när det gäller tågen. Vid tågkaos är borde det vara ganska enkelt att slussa folk på andra banor och med andra färdmedel, men med flygen ska man nog vara tacksam att de inte lyfter när de ser ut som det gör. Sen att informationen som alltid är skit är en annan sak som folk har all rätt i världen att vara sura för.

Även lastbilschaffisarna är förbannade. De menar att snöröjningen är för dålig för att de ska kunna sköta sina jobb. Och jag förstår att det är frustrerande. Dock borde de även gnälla lite på sina företag också. Jag har bekanta inom lastbilsvärlden och de där med vinterdäck är ju nåt mycket unikt på Sveriges lastbilar.

 Jag måste faktiskt ge lite beröm till Örebro stad. Förra årets kaos tycks ha lärt dom nånting. Staden är faktiskt väldigt bra plogad i år. I alla fall de vägar jag rör mig på. Förra året klättrade jag över berg av snö när jag gick till jobbet, men nu är hela banan prydligt plogad, så fort det inte snöar. Även gatorna jag går förbi eller längs med är plogade... på många ställen nästan ner till asfalten. Det står redan uppe avspärrningar och skyltar där det är risk för ras... något som tog bra lång tid förra året. Så WELL DONE ÖREBRO!

Jag missade som jag ju redan visste att jag skulle göra, månförmörkelsen. Nu får jag vänta ända till 2094, som är nästa gång månen, jorden och solen står i linje. Skit också... jag tror tyvärr inte jag finns här då.

Image and video hosting by TinyPic

2 comments:

Annica said...

En och annan månförmörkelse lär du hinna med innan du dör - de kommer ju att ske innan 2094. Jag har inte koll på varför denna ska ha varit så speciell men jag vet i alla fall att de uppstår flera gånger/år. Om inte helt så delvis.

Hannastacia said...

Ja, fast denna inföll i samband med vintersolståndet och solen, jorden och månen stod i rak linje. Och det sker inte igen fören 2094