Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Retroviruset XMRV

Thursday, December 02, 2010

Retroviruset XMRV

Läkarstämman presenterar uppgiften om ett nytt virus. Uppskattningsvis 90 000 svenskar lider av myalgisk encefaloyelit. Fler kvinnor än män är drabbade. De flesta insjuknar efter en infektion.

Nu ska det till att bli lite hypokondrisk här:

Trötthet i minst 6 månader – Det viktigaste symtomet på ME ska ha varat i minst sex månader. Oförklarlig utmattning, fysisk och mental. Utmattad efter minsta ansträngning. För att få en diagnos ska man dessutom ha minst fyra av följande symtom:

Koncentrations- och närminnesproblem - det har jag absolut. Beror antagligen på allt nytt på jobbet, men man vet ju inte.
En ny typ av huvudvärk som man inte haft tidigare - senaste tiden har jag haft huvudvärk varenda eftermiddag. Beror nog också på jobbet... men
Förvirring- samma som ovan. Skrämmande faktiskt.
Överkänslighet mot ljud och ljus - ljud är inte så farligt, men ljus gillar jag inte. Det har jag iofs inte gjort sedan min ögonoperation för typ 8 år sen.
Svimningskänsla/yrsel - idag vart jag otroligt yr och det var nära att jag tuppade av en stund.
”Tappar ord” - det har jag gjort så länge jag kan minnas.
Illamående - har faktiskt mått lite illa på sistonde. Främst på morgonen och på kvällen.
Återkommande halsont - japp, Känns hela tiden som jag håller på att bli sjuk, men så försvinner det för att komma åter.
Sömnstörningar - jag har utan tvekan sovit sämre senaste halvåret. vaknar flera gånger per natt.
Hjärtklappning med/utan rytmstörning - nä, detta symtom har jag faktiskt inte alls.
Onormal och dagligt fluktuerande kroppstemperatur - det beror väl på vad de menar med detta, men jag känner mig ofta febrig framåt eftermiddagen. Detta trots att jag fryser.
Ömma lymfkörtlar - absolut. Dock endast från ägglossning till mens.
Matsmältningsbesvär - jo tack. Min mage funkar ju aldrig normalt.
Urinträngningar och nervös blåsa - jag klarar av lika många toalettbesök innan jag går till jobbet som andra gör på en hel dag. Dock dricker jag ju ganska mycket med.
Sjukdomskänsla efter ansträngning - kanske inte specifikt efter ansträngning, men sjukdomskänsla har jag till och från.
Smärta i muskler och/eller leder - ibland får jag ont trots att jag inte tränat speciellt hårt.
Kalla fötter och händer - extremt!

Nä, jag har nog inte detta virus, men jag har skrämmande många av symtomen som nämns ovan. Dock saknar jag nog kardinalsymtomet. Viasst är jag trött till och från, men inte så extremt som detta verkar vara och oftast har det nån naturlig förklaring som hård träning, stress eller dålig sömn. Kanske har jag nån variant av det.

Image and video hosting by TinyPic

3 comments:

Khelben said...
This comment has been removed by the author.
Khelben said...

Man kan ju alltid bocka av på ett papper allt sånt som man inte lyckas uppnå, som t.e.x. 8 timmars sömn på en natt eller frukost, lunch och middag, rikligt med grönsaker, haha!

Jag har iallafall märkt för egen del att jag blev piggare då jag ökade intaget av grönsaker. kanske är nåt att satsa på?

Hannastacia said...

Jag äter ju ganska mycket grönsaker redan, men visst kan man kanske öka lite.