Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Diss och hiss i lokalnyhetena

Monday, December 06, 2010

Diss och hiss i lokalnyhetena

Tokdiss
Fri sjukvård och fria preventivmedel upp till 25 år. Ja, det är de rödgrönas förslag på åtgärder inom sjukvården i Örebro. Det var bland de dummaste jag hört. Det finns bra mycket bättre hål att stoppa dom pengarna. Åldersgruppen mellan 20 och 25 är nog uppskattningsvis de som uteblir mest från besöken hos oss och ska det dessutom vara gratis lär ju ingen bry sig om att de tar upp en tid, som nån annan som behövde den kunde fått.

Priset för paketet med preventivmedel och fribesöken upp till 25 år hamnar på cirka nio miljoner kronor. Men vi lägger ytterligare cirka tre miljoner extra på barnens och ungdomarnas sjukvård, psykiatri och habilitering, svarar Marie-Louise Forsberg-Fransson.

Ja, det låter ju billigt och bra. Visst, jag kan förstå att vissa har svårt att betala notan när de varit sjuka. Men det har alla, inte bara ungdomarna. Och den fria sjukvården innebär inte bara att de som är sjuka och behöver längre vård, utan också de som gör ett vanligt besök hos doktorn på vårdcentralen. Det är inte direkt dyrt med ett öppenvårdsbesök i Sverige för den enskilda individen. Detta vore ju fantastiskt om sjukvården hade mer pengar än vad som fanns behov, men som det är idag behövs pengarna bättre på andra ställen. Punkt.Slut.

Och till hissen då
Äntligen har Örebro gjort nåt bra. De har spårat skidspår i stadsparken! Almby IK rättare sagt. 1,25km långt bara, men några varv på det så. Dit kan ju till och med jag ta mig utan bil med skidorna på axeln... eller nja, kanske inte. Det är ju ändå över halva stan. Jag tar en apelsin på det!


Image and video hosting by TinyPic

No comments: