Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Teriyakifilé

Saturday, December 04, 2010

Teriyakifilé

Här har ni resultatet av fläskfilén. Jag har älskat teriyaki sen jag och min systers familj var på Hibachi i USA för några år. Är dessutom en sucker för soya, så denna rätt är ju som en dröm. Dofta ljuvligt i hela lägenheten.

Ingredienser

4 port

1 fläskfilé, ca 600 g
1/2 selleristånd, ca 250 g
Arla smör
1 dl köttbuljong
1 dl teriyakisås
1 msk japansk soja
1 krm svartpeppar
1 dl Arla Köket matyoghurt
1 tsk vetemjöl
1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Skär köttet i skivor. Skär sellerin i strimlor. Spar bladen till garnering. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Fräs sellerin i smör i en traktörpanna. Tillsät buljong, teriyakisås, soja, peppar och vispa ner matyoghurt blandat med vetemjölet. Låt såsen koka upp. Lägg i köttet och låt allt koka några min. Strö över sesamfrön och garnera med selleriblad. Servera med kokt ris och rippla över med lite matlagningsyoghurt. Tips: Sellerin kan bytas ut mot purjolök.

Receptet är snott från Arlaköket.se
 

.Image and video hosting by TinyPic

No comments: