Ingredienser
4 port
1 fläskfilé, ca 600 g1/2 selleristånd, ca 250 g
Arla smör
1 dl köttbuljong
1 dl teriyakisås
1 msk japansk soja
1 krm svartpeppar
1 dl Arla Köket matyoghurt
1 tsk vetemjöl
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Skär köttet i skivor. Skär sellerin i strimlor. Spar bladen till garnering. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Fräs sellerin i smör i en traktörpanna. Tillsät buljong, teriyakisås, soja, peppar och vispa ner matyoghurt blandat med vetemjölet. Låt såsen koka upp. Lägg i köttet och låt allt koka några min. Strö över sesamfrön och garnera med selleriblad. Servera med kokt ris och rippla över med lite matlagningsyoghurt. Tips: Sellerin kan bytas ut mot purjolök.Receptet är snott från Arlaköket.se
.
No comments:
Post a Comment