Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Börjar redan oroa mig för helgen

Monday, December 06, 2010

Börjar redan oroa mig för helgen

Kändes inte bra att kliva upp idag. Jag hade behövt lite mer helg. Jag är trött. Dessutom nåt så otroligt frusen. Jag kurade ihop mig bäst jag kunde under dubbla täcken med mysdress på mig när jag skulle sova, men jag slutade inte frysa. Tillslut måste jag ha somnat ändå, men jag vaknade lite frusen i morse. Konstigt nog är det ju inte speciellt kallt ute.

Jag vet vad jag kommer stressa för hela veckan i alla fall och det är tågtrafiken. Eftersom mamsen ska bort i helgen och måste ha HellSaab är jag tvungen att ta tåget söderut och det känns inte det minsta tryggt. Det har ju inte gått en dag utan att man läst om trubbel från SJ och senast igår spårade ett tåg (det tåg jag åker) ur i Herrljunga och folk fick gå med packning och allt in till centralstationen för att komma med en buss i stället.

Svensk kvalitetsindex har frågat drygt 4 500 privatkunder vad de tycker om reseföretagen. Alla delbranscher, dvs flyg, buss o.s.v. får högre betyg än tidigare, men gissa hur det gick för tågen? Inte bara sjunker SJ i betyg utan de toppar också klagomålslistan.

En sak jag funderat över när det gäller tågen är att det alltid är SJs tåg det är trubbel med. Oftast intercity och X2000. Regionaltågen verkar aldrig ha problem. I alla fall har jag inte så mycket erfarenhet av det och alltid när man läser är det SJ. Har de sämre tåg... eller är underhållet på de rälsarna dessa trafikerar sämre?

Image and video hosting by TinyPic

No comments: