Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Stackars stackars resenärer

Friday, December 24, 2010

Stackars stackars resenärer

Nyss intervjuades en stackars man på en station i Skåne. Han skulle åkt iväg med tåget mot Växjö igår klockan 9.48 på morgonen. Än så länge hade han inte kommit någonstans. Mer än 24 timmar senare. Jag tycker fruktansvärt synd om alla som är i liknande situation just nu. Det ser heller inte direkt ljust ut att komma iväg. Tågen står fortfarande still och ingen vet hur länge.

Nu försöker man som vanligt hitta en syndabock, men alla skyller ifrån sig och ingen vill ta på sig ansvaret.

SJ: "Vi tänker inte ta skit för det vi inte är skyldiga till. Det stora ansvaret för förseningarna ligger hos Trafikverket. Våra tåg står klara att köra, vi väntar bara på ström, på att växlarna ska fungera, på att signalerna fungerar".

Trafikverket: "Vi har gjort jättenoggranna förberedelser. Men vädret är extremt".

Infrastrukturministern: "Det är vinter varje år. Regeringen har redat satsat pengar på drift och underhåll av järnvägen.det handlar om prioriteringar".


Den där infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd (M), verkar inte riktigt klok i skallen. Jag kan hålla med henne om att det handlar om prioriteringar, men när hon säger att hon är "mycket nöjd över hur Trafikverket och SJ har hanterat tågkaoset. Väl förberedda. Insiktsfulla. Bra på att kommunicera. Det kanske till och med är så att man inte kan fira jul på jul­afton, utan att man får ställa sig in på att ha julfirande någon annan dag". Man börjar ju fundera på om hon har nåt alls innanför pannbenet.


SJ menar samtidigt att det har fungerat bättre än förra året. Vart då, undrar jag då? Sen visar det sig att ingen av cheferna för vare sig SJ, Trafikverket eller infrastrukturen vågade sig på att ta tåget själva.

Det hela är löjligt och jag tycker de allihopa ska sluta skylla ifrån sig och på varandra. Det är väl klart ingen kan rå för vädret, men att vi inte är bättre rustade än såhär är skrämmande. Alla talar om extremväder, men vi bor faktiskt i Sverige. Det "extrema vädret" kanske inte är så jäkla extremt (trots att det är förjävligt) utan normalt för ett så nordligt land. Gå istället ihop och ta ert ansvar, för ett sånt har ni allihopa!

Jag hoppas alla utsatta resenärer når sina mål eller åtminstone tillslut får en riktigt bra julafton.


Image and video hosting by TinyPic

2 comments:

Anonymous said...

Pah, det här är inte normalt väder. Det är bara att diskutera statistiken för att kontrollera. Jag tycker också väldigt synd om alla resenärer, men det är absurt att tro att det kan komma mycket stora mängder snö utan att det ska påverka tågtrafiken. Vad ska folk göra? Vi lever i världen, med naturen. Vi är inte fristående från den.

Hannastacia said...

Det är väl ingen som påstår att allt ska gå som smort när det är sånt här väder, men det är löjligt att alla skyller på varandra och ger sån usel information.