Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: SJs "åtgärdsplan"

Wednesday, December 15, 2010

SJs "åtgärdsplan"


SJ är nu beredda att betala det dubbla mot i dag till Trafikverket för att få bättre spår. Dvs 400 miljoner istället för 200 miljoner. De garanterar samtidigt att biljettpriserna inte ska gå upp.

Då undrar jag genast... varför har man inte gjort detta tidigare? Om nu pengarna finns, vad gnäller de för? det låter ju helt otroligt att de suttit på pengar till detta och inte gjort det tidigare. Samtidigt gnälls det över att man inte får mer pengar av politikerna. Ekvation bitte!

Beskedet om detta kommer efter att ett nattåg från Göteborg till Narvik blivit 9 timmar sent. Som vanligt beter sig alla inblandade katastrofalt dåligt. Evakueringen avblåses och det fanns ingen mat på tågen.

Och nu ber SJ om ursäkt för dålig beredskap inför vintern. Var det inte den som skulle vara så himla bra efter förra? Samtidigt berättar de att en åtgärd är att investera i 20 nya snabbtåg för 5–6 miljarder kronor. Hmm. är det verkligen den bästa åtgärden? Är det inte först läge att fixa det som finns?
 
Jag tror faktiskt inte det kommer bli ett dugg bättre. Jag är ledsen för min pessimism, men hittills har de inte förtjänat annat. När SJ slutar tjöta och ursäkta sig och visar på lite riktig action kanske jag ändrar mig, men vi har inte sett den dagen ännu.


Image and video hosting by TinyPic

2 comments:

Marie-Ann said...

När det gäller SJ så är jag också lite pessimistisk för jag har haft alltför mycket med dom att göra.Sen, pengar är inte allt, att komma hem till nära och kära eller jobbet är viktigare.Förra året råkade jag ut för ALLT när jag skulle upp till norr över julen.I år..same shit different year I guess...Men hem ska jag och alternativen är få så..SJ...på måndag är det du och jag..!!Bring it on!

Hannastacia said...

Jag önskar dig all lycka till! Ficar inte SJ julen i år får de nog lägga ner.