Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Julafton 2010

Friday, December 24, 2010

Julafton 2010

Midnatt råder, det är tyst i husen, tyst i husen,
alla sofva, släckta äro ljusen, äro ljusen.
Tipp tapp, tippe-tippe-tipp-tapp, tipp, tipp, tapp.

Se, då krypa tomtar upp ur vrårna, upp ur vrårna,
lyssna, speja, trippa fram på tårna, fram på tårna.
Tipp tapp, tippe-tippe-tipp-tapp, tipp, tipp, tapp.


Nu är vi hemma igen efter en jättemysig kväll hos mamma. Vi är mätta! Hur sjutton kan man få i sig så mycket mat och godis egentligen? Eftermiddagen och kvällen har varit precis så som en julafton ska vara. Lugn och fridfull och mysig, utan några måsten eller någon stress.

Vi lyckades få med oss alla tynga paket och lastade in dom under mammas gran och det blev en hel del paket faktiskt. Lite synd att de är borta nu för det ser väldigt tomt ut, bäde under mammas gran och den här hemma.

  

Eftersom jag varit ute och skidat tidigt och bara ätit en halv portion gröt efter det var jag bra hungrig när vi kom till mamma. Mamsen hade bakat mitt favoritbröd, Gerdas limpor som är gjorda på hundra sorters mjöl, filmjölk och russin. Till det hade vi julost och leverpastej. Mums!


Sen satte vi fart med köksbestyren. Julgodiset kom först och Bäjb blev in charge of skalande av pistagenötterna. Mamma smälte chokladen och jag blandade resten av ingredienserna.


Rocky Road vart asgott. Som en favoritchokladkaka med alla de godaste ingredienserna. Det vart två fulla skålar. Under tiden stoppade vi såklart i oss av godsakerna och blev mätta.


 En liten samling av knäck och Rockey Road, kanderade nötter, vanliga nötter och till och med en påse chips stod på bordet medan vi lagade resten av maten.


Mamma hade förberett köttbullar, sill och lite annat smått och gott, men prinskorven, Janssons och räkomeletten gjorde vi tillsammans. Jag har aldrig förstått att man ska ha allt klart innan. Det är ju så mycket mysigare att göra det tillsammans.

Tre former Janssons blev det. En som vi åt upp, en till mamma och en som vi fick med oss hem. Janssons är lite av en favvo faktiskt och egentligen borde man äta det oftare och inte bara till jul.


Vi åt i finrummet och dukade med finbesticken. Tallrikarna hade väl lite att önska, men det vara stora nog för stora lass mat i alla fall. på min tallrik låg Janssons, räkomelett, köttbullar, prinskorv och skinka. Vi kom på under tiden att vi glömt bruna bönorna men då var det ju för sent. Får vi ta nästa år.


Som sagt mätt blev man, men det är ju inget hinder för att häva i sig hundra kilo choklad efteråt. Magen står rakt ut, men det verkar inte spela nån roll för jag har fortfarande plats kvar för mer godis verkar det som.


Efter middagen blev det lite kaffe, prat med USA-syster (som var sjuker stackarn) och sen var det dax att öppna paket. Det är så himla kul med rim! Jag fick av mamma: Britneys parfym med lotion och shower gel, två rosa ljuslyktor, Trolltyg i Tomteskogen, luktpinnar, en klänning, äggkokare, lottpaket. Jag fick av Bäjb: En bok: Toys for Girls och Trolltyg i Tomteskogen. Haha, gullegrisar. Jag fick alltså trolltyg i Tomteskogen av bägge. Underbara människor... en perfekt present!

Sen kollade vi såklar två Trolltyg i Tomteskogen. Den var ju såklart inte alls lika spännande och cool som när man var liten, men var riktigt roligt ändå att se.
Jag är supernöjd med alla mina paket och supernöjd med julafton över huvudtaget. Tack mamsen och tack Bäjbo.

Nu är vi alltså hemma igen. Dagen är snart slut och i morgon ska jag aboslut inte äta så här mycket. Jag är konstigt nog sugen på att åka skidor igen och är det något mildare kanske jag drar ut en sväng. Sen ska vi ut på mellandagsrea på Elgiganten. Bäjb ska köpa nån skum runt hårtrimmer som Magnus Samuelsson använder och tydligen har Elgiganten öppet i morrn.

Ska bara äta lite mer godis nu innan det är dax för sängen.
Sedan åter in i tysta vrårna, tysta vrårna,
tomteskaran, tassar nätt på tårna, nätt på tårna.
Tipp tapp, tippe-tippe-tipp-tapp, tipp, tipp, tapp.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: