Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Lite Dagens

Friday, December 03, 2010

Lite Dagens

Dagens planer:

Jag har en plan för eftermiddagen. Om jag kan följa den beror helt och hållet på hur mycket jag fryser eftersom det tar så mycket energi av mig. Planen är dock att bege mig upp på gymmet direkt efter jobbet och träna. Jag tänker så att jag kanske klarar det om jag kör direkt efter vi helgstädat på jobbet och försöker behålla lite värme därifrån (hur nu det ska gå till). Det är ju lite lite varmare idag också. "Bara" minus 8. Efter träningen ska jag unna mig lite sol. Konstgjord sådan. En tripp till Meddo innan jag går och helghandlar på Ekersch.

Om jag har någon ork kvar tar jag sedan bilen ut till Mega och rekar skidutbudet. Med lite tur hittar jag mig ett skidpaket för ska det vara sånt här väder i helgen vill jag passa på att åka lite skidor. Jag har nämligen hört rykten om att 5km-spåret i Karlslund ska vara riktigt bra snöförsett och spårat.

Dagens häftigaste:

I Mono Lake, en saltsjö i Kalifornien i USA har man hittat en ny figur. en bakterier som liv när sig helt och hållet utan fosfor men på arsenik. De följde arsenikens väg i bakterien och fann att giftet togs upp och fungerade som byggstenar i cellen, precis som fosfor normalt gör.visar upptäckten att det finns livsformer som inte följer de regler vi trodde var allmängiltiga. Det ökar möjligheten för att vi ska finna liv på andra himlakroppar med helt andra förhållanden än på jorden.

Stencoolt! Vad som är coolast av allt för en lekman som jag är att man faktiskt kan följa arsenik genom kroppen på en bakterie. Den är ju så liten så den inte ens borde ha en kropp.


Dagens forskningsresultat:

Utan motion krymper hjärnan med åren vilket gör att du får sämre minne, sämre kognitiv förmåga och på sikt löper risk att drabbas av olika demenssjukdomar. Vill du behålla din tankekapacitet räcker det med en daglig promenad på en kilometer, tröstar de amerikanska forskare som undersökt saken.

Att hjärnan behöver motion och lite extra syretillförsel låter ju inte så märkligt. Dock tycker jag det låter märkligt att det ska räcka med en kilometer. Det är ju inte mycket alls det.

Dagens coolaste!
Detta pris går till min älskade Bäjb. Han är inte bara coolast han är en jävel på att förhandla visar det sig. Love you!


Image and video hosting by TinyPic

No comments: