Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Nya lagar 2011

Wednesday, December 29, 2010

Nya lagar 2011

Under 2011 kommer en designtävling hållas för att designa den nya 200-lappen. Inte fören 2014 kommer den ut i handeln. Jag vet inte riktigt om jag tycker den är nödvändig, men varför inte? allt som minskar mynten (vilket detta sägs göra) är ju bra.

200-lappen är en del av det nya lagpaket för 2011:

Sänkt skatt för pensionärer 

Skatten sänks med mellan 1,5 och 2,8 procent för de allra flesta över 65 år, Egentligen borde man ta bort skatten helt för pensionärerna. De har kämpat nog när de kommit så långt. I alla fall majoriteten av dom, men man får väl va nöjd med det lilla.

Förbud att titta på barnpornografi 

Ja, för bövulen! Detta borde varit en lag för länge sen.

Statsministern måste godkännas av riksdagen

Tja... det kanske är bra. Tänk bara om Sossarna vunnit. Då hade man antagligen sluppit Mona ändå med en sån lag.

Mer befogenheter i terrorismbekämpningen

Jag fattar inte riktigt vad detta innebär, men det borde ju vara nåt bra.

Skydd för funktionshindrade barn 

Detta handlar om att de som jobbar med banen ska vara rätt kvalificerade, vilket ju är en självklarhet. Dessutom, borde de lagga mer vikt vid det jag såg på tv igår om alla de undermåttliga utredningarna skolan gör för barn som hamnar i särskola.

Krydda egen sprit

Låter konstigt för mig att det är nåt som ska lagstiftas om, men det handlade visst inte bara om kryddningen, utan även om tillstånd för servering.

Tjäna på att hyra ut din bostad

Det är väl bra. Fler kommer ha möjlighet att få lya i storstäderna där det är ont om dom. Nackdelen är väl att ingen kommer ge upp sin lya utan sitta på den och dra iin en massa penagr.

Förbjudet att handla med sälprodukter 

Låt sälarna vara helt enkelt!.

Tågförseningar straffas

Den bästa lagen av dom alla! Den av parterna (dvs SJ eller Trafikverket) som orsakar en avvikelse från avtalet betala en så kallad kvalitetsavgift till den andra parten. Syftet är att öka punktligheten, minska driftstörningar och höja kvaliteten i järnvägssystemet. So far so good. Problemet är väl bara att dessa två parter bara skyller på varandra så för att detta ska funka krävs nog en ny instans inom rättsväsendet som bara koncentrerar sig på tågtrafiken. De lär ju få en hel del att jobba med menar jag.

En lag mot dumhet borde också inrättas. Årets dummaste går nog till vinterbadaren som skulle imma mellan två hål i isen. Det gick såklart åt helvete och som tur var för honom fick räddningstjänsten tag på'n. Dansk såklart.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: