Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Bättre att köpa svenskt kött?

Saturday, December 05, 2009

Bättre att köpa svenskt kött?

På sajten Svensk Köttinformation kan man läsa varför man ska köpa svenskt kött och inte importerat. Bland annat står det:

Väljer du att köpa svenskt kött innebär det att du även bidrar till mervärdena god djuromsorg och miljöhänsyn. Svenska djur har det bra och deras välbefinnande påverkar köttets kvalitet och smak till det bättre.


Hmm, stämmer de där verkligen? För ett par veckor sen bombarderades vi av bilder på vanskötta grisar som åt på varandra och badade i gyttja. Idag kan vi läsa om de 34 kossorna på en gård i Skåne som står i sin egen avföring upp till magen och hästar som tvingas avlivas då de är i uselt skick. I 14 år har vanvården pågått på gården. I Fägerlanda går 55 kossor runt i lervälling... de som lever, de andra ligger döda och simmar i leran.

Ja, svenska djur har det verkligen bra. See for youself

Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Anonymous said...

Jag har själv valt att enbart köpa svenskt kött (styckbitar) de senaste åren och har fram tills nyligen trott att jag betalat extra just för att djurhållningen var korrekt. Nu börjar jag undra vad jag egentligen har lagt mina surt förvärvade extraslantar på.

För mig är det ok att äta kött om djuren har det bra fram till slakt. Att se dessa skräckbilder gör mig mörkrädd och får mig att undra: 1) vad har vi för värdelöst kontrollsystem för djurhållning i Sverige och 2) vad är det för hjärtlösa människor som låter djur lida på detta sätt?

Min romantiska bild av bönder som människor som respekterar och tycker om djur har fått sig en rejäl törn. Visst, man kan ifrågasätta om man visar respekt genom att äta kött överhuvudtaget men det jag syftar på är att respektera djuren under den tid som de lever.

Jag hoppas att de ansvariga får rejäla straff (önsketänkande i mesiga Sverige).

/Magnus