Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: En provrörsburgare, tack... well done

Thursday, April 08, 2010

En provrörsburgare, tack... well done

Konstgjort kött där man själv kan välja fetthalt, näringsinnehåll och smak låter ju alldeles suveränt. Att allt ska vara naturligt är jag inte så himla noga med... bara det smakar gott.

Så här tas provrörs-köttet fram

  • Ett antal celler plockas från ett levande djur och tillför näringslösningen för att köttcellerna ska föröka sig. Näringslösningen består av fettsyror, druvsocker och olika tillväxtfaktorer.
  • I teorin kan cellerna föröka sig så många gånger att en enda cell kan producera tillräckligt mycket kött för att föda hela jordens befolkning i ett helt år.
  • Forskningen kring provrörsköttet startade i Holland och de holländska forskarna är världsledande på området.

Källa: Chalmers tekniska högskola


Tekniken kan vara färdig inom två år och om ytterligare 20 år kan man förhoppningsvis hitta det i affären. Otroligt lång tid, men så är det ju med allt som forskas fram (och tur är väl det). Dock tycker jag att kilopriset på fyra miljoner är lite väl saftigt.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: