Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Hur mår du egentligen?

Sunday, April 18, 2010

Hur mår du egentligen?


Apoteket gör nu reklam för sin nya hälsokampanj både högt och lågt. För 250 kronor får du:
Tid: 20 minuter
Tester: Hälsoenkät, blodtryck, kolesterol och midjemått
Du får: Koll på din hjärt-kärlhälsa, ett samtal om dina vanor och om vill - stöd att komma vidare

Ok, so far, so good. På ett sätt tycker jag detta är ett toppeninitiativ från apotekets sida. Folk vill må bra och vara hälsosamma, men många behöver hjälp på traven och en spark i arslet för att komma igång. Detta kan vara just det, men...

... kampanjens slogan hörni! Hur mår du egentligen? Mår du bra så gör du! Vill vi verkligen framkalla ohälsa? Ni anar inte hur många av våra sekreterare som började må dåligt när de på sin hälsokontroll fick veta att de hade högt kolesterol. Och hur deppiga andra blivit när impedansvågen påstår att de är 10 år äldre än de egentligen är. Mår man bra ska man inte ska leta efter fel. Detta kan också jämföras med debatten om PSA screening. Vill du verkligen veta att du har en prostatacancer som du aldrig behövs göra något åt om du bara inte tagit de där PSA-provet. Nu ska jag kanske inte snacka... jag har ju själv gjort liknande hälsoundersökning... dock utan blodprover, som jag tycker verkar helt och hållet urdumt.

... testets utförare ska vara specialutbildande farmaceuter. Inget fel i det, men visst tänker du ahh, va bra! De måste ju vara kunniga! Men vad i titeln farmaceut får dom att bli bättre på hälsa än nån annan? Farmaceuter är utbildade i farmakologi d.v.s mediciner. Det är enbart ordet specialutbildade som säger nånting här och antagligen har de fått gått nån snabbkurs i hälsovård. Titeln farmaceut är strategiskt tillagt för att få dem att verka kunnigare. Smart, men också missledande.

Men som sagt... överlag tycker jag faktiskt detta är en bra idé. Det är mest kampanjen i sig som stör. Jag vet inte varför för den följer ju reklamkampanjens alla regler. Den ger sken av att vara svaret för att få ett hälsosamt leverne, medan det i själva verket kan den ha helt motsatt effekt.


.Image and video hosting by TinyPic

No comments: