Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Träning

Wednesday, April 28, 2010

Träning

Idag, liksom igår, hade jag pass inbokade på Friskis & Svettis. Igår blev det ju inte av eftersom jag skulle till frissan, men idag hade jag bara ingen lust. Det finns både för och nackdelar med passgympan, men för mig tror jag nackdelarna överväger.

Fördelar:
  • Träningen kan ske oavsett väder.
  • Peppande med gruppträning,
  • Är du väl där kör du en timme utan att kunna ge upp (man kan ju inte vadra ut mitt under passet).
Nackdelar:
  • Du måste passa tider.
  • Du måste anpassa dig efter vad som erbjuds just den dagen.
  • Det blir enformigt efter några gånger.
  • Du tränar samma muskler under alla pass.
  • Du måste boka i förväg för att få plats.
  • Det kostar pengar (dock inte så farligt).

Eftersom värmen kommit har jag mer och mer gått över till mitt gamla upplägg. Jag går lång, raska promenader och springer när jag inte är allt för trött i fötterna efter jobbet. Dessutom kör jag både kondition och styrka hemma. Fördelen med styrka på egen hand är att jag kan träna de muskler jag vill. Trots att jag inte följer nåt speciellt muskelträningsschema känns det ju när det är dax för armar... ben o.s.v. På passen körs ungefär samma upplägg på alla pass. Lite armhävningar, lite situps, nån tricepsövning och rygglyft. Även om man inte tränar explosivt blir musklerna ganska slitna av bara samma och samma hela tiden.

Variationen är inte stor på passen heller. Denna termin har det bara varit Steppen på tisdagar och Bräda/medel på onsdagar som passat. LördagsSteppen vr bra för den bytte ju ledare och därmed pass varje vecka, men den har de dragit in på. jag hade ju hellre tränat pass t.ex måndag och onsdag istället för två dagar i rad.

Nä, upplägget med fri träning är mer min bag. Känner jag för att springa en dag gör jag det och är det dax för axelträning slänger jag in det. Skönt att det är sommar så jag kan köra så nu. Till hösten kanske jag åter blir sugen på passträningen.


Nu ska jag laga spenat och fetaomelett som får bli morgondagens matlåda inspirerad av herrn ovan.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: