Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Skummläst

Monday, April 19, 2010

Skummläst

Efter en snabbgenomgång av dagens tidningar...


Vad händer med alla dom som inte kunnat sköta sitt arbete eftersom de sitter fast runt om i världen? Löneavdrag eller semester? Aftonbladet har frågat SKL (Sveriges kommuner och landsting), IKEA, Ericsson och Företagarförbundet. De tre senare verkar överens men SKL ska såklart jävlas. Och vaga är de med. Vad menar Agneta Jöhnk till exempel med:

Tvingas man ta ut semester?

– Ja, om man inte kan komma överens med arbetsgivaren och inte kan ta ut flex eller semester. Man ska jobba om man ska ha lön, det är ju grundprincipen.


Hmm, om man inte kan ta ut flex eller semester kan man tvingas ta semester. Makes sence (??). Och ska man vara lite noga här har vårat flexavtal förbjudit oss att ta ut hela flexdagar...

Anyway. SKL anser såklart inte heller att man ska få nån lön om man sitter fast nånstans och inte kan jobba och detta är ju live gävigt. Normalt sett är det ju självklart att man inte ska få några pengar om man inte jobbar, men om man inte kan... även om man gör allt i sin makt för att göra det? Många kan lösa detta problem genom att jobba på plats via datorn, men för t.ex en sjuksköterska är ju inte detta så lätt. Svårt situation... speciellt för de drabbade, som kanske dessutom får lägga ut en massa pengar på att hitta alternativa vägar hem.



Leif Silbersky vill släppa sin klient, parkeringsmördaren i Landskorna, på fri fot? "Min klient hade aldrig haft uppsåt att skada någon, än mindre döda". Må, så vara Leif, men det var ändå vad han gjorde. Jag undrar om inte denne grabb faktiskt mår bäst av att stanna bakom lås och bom. Även om dådet nu skulle vara "ett misstag" är han dömd av bödeln och han kommer inte antagligen inte kunna leva kvar i Landskrona.


På sajten 43Things kan användarna lägga upp sin lista på sina livsmål. Och härmed är det konstaterat att meningen med livet är att gå ner i vikt. Ok, då vet jag.
Flera rapporter visar att kvinnliga patienter oftare drabbas av sämre vård och dåligt bemötande. Det finns en föreställning om att män biter ihop i tysthet och bara söker hjälp när de måste, medan kvinnor är gnälligare och kommer springande till doktorn i onödan. Det är ingen föreställning om du frågar mig. Kärringar är definitivt gnälligare och med all rätt. Och egentligen är det väl fel att kalla det gnäll. De vet vad de vill bara. Karlarna klarar helt enkelt inte av att be om det de behöver och uppfattas väl därför som med lätthanterliga. Det är ju också svaret på varför så många män låter sina fruar ringa eller följa med och tala åt dem. De vet helt enkelt inte hur man gör... som när det gäller allt verbalt i livet.

Om någon nu undrar vad bilderna har för koppling till skrifterna i detta inlägg kan jag meddela att de har ingen koppling alls. Jag tyckte bara dom var roliga.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: