Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Husmorsplaner i helgen

Thursday, April 15, 2010

Husmorsplaner i helgen

I helgen ska jag baka och inte vad som helst utan knäckebröd. En av våra sekreterare har gjort det till sin livsuppgift att få oss att uppskatta livets goda och tar alltid med sig diverse grejer hon tillagat hemma och bjur på. Häromdagen var det detta UNDERBARA knäckebröd. Jag funderar på att göra det som snacks för det var bra mycket godare än några chips jag nånsin smakat. Så här gör man:


2 dl majsmjöl
½ dl solroskärnor
½ dl semsamfrön
½ dl pumpakärnor
½ dl linfrö
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten


Blanda alla ingredienser och häll över kokande vatten. Bred ut på bakplåtspapper, sporra till lagom bitar eller bryt i ojämna bitar när det är gräddat. Grädda i ca en timmar i 150 grader. Knäckebrödet ska vara riktigt hårt när det är klart.

Sen funderade jag lite på kött. Jag äter nästan aldrig kött längre. Det blir kyckling och fisk för det allra mesta. Så kanske skulle man slå till på ett köttbit i helgen... eller kanske till och med lite fläskfilé.

Sen är det som alltid när sommaren börjar närma sig att det kommer ett sug efter fruktsallad. Jag skulle nog kunna leva enbart på detta sommartid. Antingen med keso eller med lite vaniljglass till. Hos Bäjb blir det alltid det senare, medan det hemma oftast blir keso.

Så vad jag tänker är att jag ska slå till på stort. Skippa yogurten och smörgåsen och laga mig en riktig fredagsmåltid. Det kan jag vara värd.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: