2 dl majsmjöl
½ dl solroskärnor
½ dl semsamfrön
½ dl pumpakärnor
½ dl linfrö
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Blanda alla ingredienser och häll över kokande vatten. Bred ut på bakplåtspapper, sporra till lagom bitar eller bryt i ojämna bitar när det är gräddat. Grädda i ca en timmar i 150 grader. Knäckebrödet ska vara riktigt hårt när det är klart.
Sen funderade jag lite på kött. Jag äter nästan aldrig kött längre. Det blir kyckling och fisk för det allra mesta. Så kanske skulle man slå till på ett köttbit i helgen... eller kanske till och med lite fläskfilé.
Sen är det som alltid när sommaren börjar närma sig att det kommer ett sug efter fruktsallad. Jag skulle nog kunna leva enbart på detta sommartid. Antingen med keso eller med lite vaniljglass till. Hos Bäjb blir det alltid det senare, medan det hemma oftast blir keso.
Så vad jag tänker är att jag ska slå till på stort. Skippa yogurten och smörgåsen och laga mig en riktig fredagsmåltid. Det kan jag vara värd.
No comments:
Post a Comment