Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Tänk efter nu Magnus

Tuesday, April 20, 2010

Tänk efter nu Magnus

Enligt Novus håller 91 procent av ungdomarna med mig och är villiga att ta ett jobb till lite lägre ingångslön, för att i alla fall komma in på arbetsmarknaden. När vi ungdomar väl är där så kan vi visa vad vi går för och få betalt därefter.

Så säger Magnus Andersson från Centerns Ungdomsförbund i sin debattartikel i Aftonbladet. OOhhh, va farligt! För varför i hela fridens namn skulle någon nånsin vilja höja deras löner oavsett hur bra jobb de gör. Det är när du tar en ny anställning du har möjlighet att höja din lön... inte senare. Vid de årliga löneförhandlingarna finns det potter som ska delas mellan de anställda och chansen att öka din lön med något som märks i plånboken är minimal. Och varför skulle arbetsgivarna vilja höja lönen på en som de fått för en så billig penning? Varför inte fortsätta med den låga lönen? Alla är inte underbarn som kommer kunna arbeta sig uppåt... många människor är inte mer än medelmåttor och kan du inte spela ut arbetsgivare mot varandra kommer du heller inte kunna höja din lön speciellt mycket.

Magnus dissar också LAS (lagen om anställningsskydd) då den "konsekvent stänger ute unga människor från jobb". Jo, visst, LAS är värdelös som den fungerar idag. Folk slussas runt och hamnar på jobb de inte alls passar på eller ens vill ha, men tanken med lagen är ju faktiskt god. Man behöver bara uppdatera och göra om den lite så den funkar. Det är en trygghet för den anställde som helt plötsligt inte har något jobb på grund av t.ex nedskärningar. Ska denne då bli utan för att företaget istället ska anställa en färsk batting som är villig att jobba för halva månadspengen, medan den som slitit halva sitt liv blir utan? Det är inte bara ungdomar som har svårt att få jobb idag. Är du 50 plus och inte har någon akademisk utbildning är det i princip omöjligt, trots att du har hela ditt vuxna arbetsliv som erfarenhet och antagligen kan jobbet bra mycket bättre än någon nyexad.

Det är fruktansvärt som det är att ungdomar utbildar sig under lång tid och tvingas ta enorma lån bara för att sedan komma ut på marknaden och inse att de kastat pengar i sjön, men man får nog tänka lite längre än att erbjuda sig som slav och kasta paj på den lag som en vacker dag kanske är vad som räddar även dom. Man är inte ung för evigt.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: