Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Råttor i tapten

Sunday, April 18, 2010

Råttor i tapten

Igår när jag lagt mig och dunkandet från grannens musik tystnade igår hörde jag plötsligt ett mycket oroväckande ljud... det av en råtta. Ett lågt återkommande pipkutter (eller vad man nu säger att de har för låte). Jag mutade TV:n och försökte lyssna vart det kom ifrån. Toppen, nu har man råttor i väggarna. Det var ingen tvivel i saken... kunde inte vara annat. Men när jag låg där började fundera. Tänk om ljudet inte alls kom från väggarna... tänk om det kom från garderoben... eller under sängen. Mutade TV:n igen och försökte lokalisera ljudet, men det var omöjligt. Låg länge och lyssnade och började bli lite skräckslagen. Inte för att jag är rädd för råttor, men att en helt plötsligt kanske skulle komma springandes över golvet känns ju lagom roande. Inte fören kanske en halvtimma senare satte jag mig upp i sängen för att ta en klunk vatten och gissa vad jag insåg?

Jo, lätet kom ifrån vattenflaskan. En ej helt tätsluten skruvkork på flaskan som stod och gav ifrån sig råttpip! Efter insikten somnade jag som en stock, lugn i själen, men iriiterade över min idioti.
Helgen som i början av veckan sas skulle kantras av regn och blötsnö har valt en annan riktning. Idag skiner solen och blåsten som hägrade igår tycks ha stannat av. Perfekt att ge sig ut i spåret alltså. Finns dock en liten risk att det går åt skogen. Känns lite löjligt att säga efter systers brutna for, men precis under fotknölen har jag en smärtkänning som den av en kniv som skär rakt in. Vart det kommer ifrån vet jag inte eftersom jag inte sprang igår och inte kan minnas mig gjort nåt som skulle kunna orsaka det. Satt ju mest still hos mormor igår. Hoppas det bara är ett klassiskt fall av morgonstelhet.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: