Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Tobleronepolitik

Tuesday, April 27, 2010

Tobleronepolitik

Det är ren Tobleronepolitik. Man tar det på kortet och skickar fakturan till svenska folket.

Det var Mats Odells (KD) kommentar på Sossarnas förslag om mer pengar till vård, skola och omsorg. De vill de närmaste två åren ge tolv miljarder kronor mer till kommuner och landsting. Men besked om varifrån pengarna ska tas kommer först senare.


Och nu tycker rasande Sossar med bihang att Mats ska be om ursäkt. "Ett slag under bältet" och "pajkastning" är ord de slänger sig med. Varför ska han be om ursäkt? Jag tyckte det var skitroligt sagt. Dessutom får väl Mona skylla sig själv... hon gjorde ju faktiskt så. Köpte gotta m.m på regeringens kort. Dålig respekt, säger Mona... Mmm, men det du gjorde visar stor respekt mot svenska folket.

Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (M) vill öka trycket på unga som driver omkring utan att varken jobba eller plugga. Han pekade på att omkring 100 000 unga i åldrarna 16—24 år varken pluggar eller arbetar. Vad föreslår han då? Jo, dels att förbättra informationen mellan kommunen och Arbetsförmedlingen, så att jobbinsatser kan riktas mot de berördas ungdomarna och dels fler morötter och menar att det måste löna sig mer för de unga att gå till Arbetsförmedlingen. Samtidigt kan han tänka sig att det behövs ställas hårdare krav på aktivitet för att kommunerna ska betala ut socialbidrag.


Jag vet inte om hans förslag är rätt väg att gå, men att många ungdomar driver omkring är ju ett faktum. Under mina unga år var majoriteten av mina vänner såna lösdrivare och tro mig... det finns miljoner sätt att lura Arbetsförmedlingen och Soc på för att få pengar utan att göra ett skit.


SMHI spår regn på Victorias bröllop. VA?! Gör inte vädret undantag för en kronprinsessa?

Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Henkeliduu said...

Vad exakt menar du att alla dessa lata oduglingar ska göra? Sist jag kollade hade vi knappast nån brist på arbetskraft i det här landet.

Finns det nåt skäl att inte införa medborgarlön och låta folk ägna sig åt vettigare saker än att slåss om vem ska få städa toaletter eller ringa hem till folk och försöka sälja dem skit de varken behöver eller vill ha?