Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Gong-gongen gick på äldreboendet

Saturday, April 17, 2010

Gong-gongen gick på äldreboendet

En sjuksköterska leder en senil äldre man. Plötsligt anländer hissen till samma våning de bägge befinner sig och plingar till. Den senile äldre mannen vänder sig mot sjuksköterskan och knockar henne till golvet. Den senile äldre mannen har tidigare i sitt liv varit boxare och trodde att plinget från hissen var gonggongen varpå han började boxas mot sin motståndare som i detta fall råkade vara den oskyldiga sjuksköterskan.
Skrattretande, hjärtskärande och sött på samma gång.Visste ni att när proffsboxningen förbjöds i Sverige 1969, sjönk prevalensen av Alzheimers eller "punch drunk syndrome" som det kallas när det handlar om boxare, i åldrar under medelåldern från att vara ganska hög till att knappt finnas alls. Starka bevis för detta finns i Läkartidningens publikation: Starka belägg för att proffsboxning leder till kroniska hjärnskador, men jag refererar till en föreläsning av Ingemar Näslund, en mycket respekterad kirurg som jobbar hos oss på USÖ. När jag gick i sjuksköterskeskolan höll han en av de mest intressanta föreläsningarna jag nånsin varit på om hjärnskador. Han berättade om sina egna erfarenheter om unga män som traskade omkring på vårdavdelningarna med totalförstörda hjärnor orsakat av alla hjärnblödningar de fått genom boxningen. Man ska minnas att boxning då var väldigt poppis och det var otroligt många som utövade boxning även de inte var på proffsnivå... men de strävade efter att komma dit och även träningen orsakade ju skador. Idag existerar inte dessa män alls. Amatörboxningen ger nämligen inte alls samma utgång.

Otroligt nog är proffsboxningen nu åter tillåten i Sverige sedan 2007, så snart kommer väl åter de unga dementa männen vandra i korridorerna.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: