Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Healing Blade mot skabb?

Wednesday, April 28, 2010

Healing Blade mot skabb?

Fantasyrollspel ska utbilda läkare. Spelet är skapat av två läkare tillika spelgalningar, och riktar sig mot läkarstudenter.
"I Healing Blade kan du framkalla levande manifestationer av sjukdomar eller gå till motattack med antibiotika i form av mäktiga krigare."

Idén om att rädda liv, utan att utsätta nån för fara är väl bra, men seriöst... trollkarlar och demoner? Känns lite oseriöst och framförallt onödigt. Visst kan det vara kul att spela spel, men ska man lära sig nåt så viktigt som läkekonst kanske det finns bättre sätt.

Dessutom finns idioter till allt och ska man sätta vad man lärt en fantastivärld till verkligheten, borde väl också risken för misstag följa tätt inpå. Det skulle inte förvåna mig om det senare kommer rapporter om felbehandling för att läkaren trodde att hans krigare (antibiotikan) bar svärd och attackerade mot hjärtat och därför plockar fram skalpellen.

Undrar om det finns nåt fantasispel om hur man diagnostiserar hudåkommor. Jag är helt tillfreds med min eventuella skabb. Jag tycker det är skitäckligt och vill behandla nu, men eftersom krämen ska sitta i 24 timmar och kan förstöra allt runt omkring en är det ju inte läge fören till helgen. Dessutom verkar processen runt vara ett jäkla skit. Tvätta och sanera hela lägenheten lär det ju bli. Man ska nämligen tvätta alla kläder och textilier man använt och där filurerna kan ha lagt bo. Det är ju bara att boka tvättstugan hela helgen då. Inkubationstiden är en månad från det att de får fäste tills utslagen bryter ut och sedan har jag ju haft dem i ca en månad. Jag har ju i princip provat varenda plagg i hela min garderob under dessa månader... dessutom måste ju sofföverdrag, filtar you name it genom tvättprocessen. Fy, vilket jobb.

Jag ska nog försöka få tag på en hudläkare idag och få konstaterat (eller helst avfärdat) att det är skabb jag har innan jag sätter igång en sån cirkus.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: