Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Vulcano madness

Saturday, April 17, 2010

Vulcano madness

Ok, det här med askan är ju verkligen jobbigt och allt för alla som ska flyga, men kom igen nu! Något annat måste det väl finnas att headlina. Jag menar det är ju inte direkt mycket nytt som skrivs nu. Jag tror alla har fattat att det är trubbel i flygtrafiken och att det kan pågå länge.

Dock hittade jag faktiskt en artikel som förskräcker mig mer än nåt annat i denna vulkanhärva och det är den om att utbrottet hotar sommarvärmen. Orsaken är att partiklarna från utbrottet lägger sig i stratosfären och hindrar solens strålar att ta sig fram.

Scenario 1: Lite lägre temperatur än normalt
Redan nu tror forskarna att temperaturen kommer att bli lägre i framtiden på grund av vulkanutbrottet på Eyjafjallajökull.

Scenario 2: Mycket kallare än normalt
Om vulkanutbrottet pågår länge kommer det att bli ännu lägre temperatur än normalt. Effekten kan ligga kvar en längre tid.

Scenario 3: Påverkar hela jordens klimat
För en direkt väderpåverkan måste utbrottet bli mycket kraftigare. Men då kan hela jordens klimat påverkas.

Man kan ju tycka att vi med all dagens kapacitet vad gäller teknologi och kunskap borde kunna göra nånting åt den där jäkla askan. Flyg upp över den och spraya med nåt mirakelmedel så den dunstar och försvinner eller nåt. Men det antar jag de inte skulle göra ens om de kunde. De tycker nämligen att detta är nåt positivt (dårarn), då det medför att isarna inte kommer smälta lika snabbt. Nä, men kalla sketna sommrar.. ja, det ska vi ha?! Vansinne!

Image and video hosting by TinyPic

No comments: