Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: VA!?!?!?

Saturday, September 19, 2009

VA!?!?!?

14 miljoner? Hur faaa--an gör man av med 14 miljoner på ett bröllop? Detta är bland det sjukaste jag hört! Seriöst, jag begriper inte ens hur det är möjligt att spendera det... på ett bröllop. Jag är nästan mållös... nästan alltså.

Fredrik Reinfeldt kallar det en stadsangelägenhet. Jag blir fly förbannad. Jag var under tron att Sverige och världen befann sig i någon slags ekonomisk kris. Är detta verkligen vad vi ska spendera pengar på då? Visst, jag har hört teorin om att prinsessans bröllop kommer generera pengar då det för fokus på Sverige. Tillresta turister, gäster och journalister ska ge stålars, men hade det verkligen behövt kosta oss så mycket? Hade inte effekten blivit desamma för en aning billigare penning? Jag tror det.

14 miljoner är en helt overklig summa för ett bröllop. Jag skulle va mycket intresserad att se nån slags detaljerad budget för vad det är som verkligen kan kosta så jävla mycket. Och dessutom är ju de 14 miljonerna bara en del av det, enligt vad som står i artikeln. Kungen själv ska visst pröjsa lite också "från egen ficka". Men varifrån kommer pengarna i kungens ficka? "vid årsskiftet höjs kungafamiljens apanage från staten – från 112 ­miljoner till 125 miljoner".

Denna bild av Kungen är alldeles underbar eftersom den gör det omöjligt för någon att inte se likheten till strutsen. Tänk om han bara kunde sticka huvudet i sanden och försvinna han med.

Om man ska tro Reinfeldt kan inget överträffa detta, i mina ögon totalt ointressanta bröllop, när det kommer till att göra reklam för Sverige som turistland. Kan det verkligen vara så? Bryr sig folk från andra länder så mycket om andra länders kungafamiljer så de på nåt sätt skulle få hit folk? Jag kan inte se kopplingen mellan ett kungabröllop och turism faktiskt. "Å, titta va fint bröllop Sveriges prinsessa hade, dit måste jag åka." Or what? Nä, så enkelt är det väl inte och jag antar att Reinfeldt har nån poäng nånstans... bara att jag inte kan se den.

Kanske skulle regeringen bry sig lite om vad vårt eget folk tycker om vår kungafamilj. Jag har aldrig haft mycket till övers för dom, men detta har faktiskt fått mig att verkligen ogilla dom. Självklart inte som personer, för det kan jag ju inte uttala mig om, men monarkins existens och kungafamiljen som varumärke tycker jag verkligen illa om och jag är säker på att många håller med mig.

1 comment:

CiBag said...

Vi borde ju göra oss av med monarkin illa kvickt... Men jag kan, efter förra årets egna bröllop, faktiskt förstå hur man kan göra av med 14 miljoner på ett bröllop. Det är nog inte ens speciellt svårt ;) Den industrin är nästan lika hetsig och dyr som bebisindustrin (som jag nu håller på att upptäcka, till Mattes stora förtret, hahaha)