Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Ett torg under belägring

Monday, September 21, 2009

Ett torg under belägring

Detta är en bild av hur Våghustorget i Örebro ser ut idag. Vandrade förbi i lördags och det är allt annat än trevligt på stan nu... och så har det sett ut sen innan sommaren (kanske inte just Våghustorget, men alla andra torg och gator på stan).


Planen är att få det färdigt till julpyntningen, vilket ju kan kännas som en evighet, men det blir väl kanske bra tillslut.

º Nya träd, tio nya asklönnar ska planteras i början av oktober. Det blir sittplatser kring de nya träden.

º Alla cykelparkeringar ska placeras på Rudbeckstunnels tak.

º ”Vattentrappan” ersättas med sittpallar av granit.

º Torget får ny belysning.

ºEn paviljong med eventuellt kafé byggs nära Rudbecksgatan.

º Stenplattorna på marken bildar cirklar över torget.

Örebroaren Stefan Rydeen ansvarar för den konstnärliga utsmyckningen.

– Projektet med konstnärlig utsmyckning har bjudit in två konstnärer, Pia König från Göteborg och Jonas Holmquist från Örebro. De ska skissa på var sitt förslag på en annorlunda lekyta. Det är inte fråga om en traditionell lekplats, utan mer en betoning på fantasin, att genom konst ge liv åt torget och skapa möjligheter till kontakt med det nya torget.

– På torgets innersida kommer många runda sittplatser i sten att placeras, och i nedre delen kommer det konstnärliga verket att knytas ihop med sittplatserna på något sätt.

No comments: