Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Beredd att möta motstånd

Wednesday, September 23, 2009

Beredd att möta motstånd

Veckans mitt är nådd. Måndag och tisdag har gått otroligt snabbt och inte klagar jag över det. Hoppas resten av arbetsveckan går lika snabbt för att sedan stanna till och gå sakta över helgen.

Lite kusligt idag. Kolsvart och blåst ute. Slår i träden och viner i fönstren. Spooky deluxe och samtidigt asmysigt. Gårdagens småspiksregn och stormande gav en försmak av vad som väntas, men jag var alldeles för glad efter tandläkarbesöket för att bry mig när jag gick hem.

Idag ska jag och Nina lägga fram de nya rutinerna kring hantering av urinodlingar på mottagningen. Vi hade möte i gruppen igår och kom fram till ett upplägg jag tror i slutändan blir bäst för patienterna och smidigast för personalen. Jag är dock ganska säker på att det kommer möta motstånd i gruppen. Inte för just upplägget kanske, men det är ännu en förändring i arbetssättet. Landstinget och kliniken genomgår förändringsarbete inom i princip varenda litet område och det är såklart påfrestande för alla de äldre som jobbat på samma sätt i årtionden. Förändringarna är dock utöver någon liten arbetsmyras makt och det är bara att go with the flow och anpassa sig. Jag har insett att protester och gnäll är en del av deras sätt att hantera situationen (trots att det är förgäves), så det är bara att andas djupa andetag och stänga av öronen tills det går över och det kommer nått nytt för dem att rikta gnällfokuset mot.

No comments: