Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Helikopter-rånet fascinerar

Sunday, September 27, 2009

Helikopter-rånet fascinerar

Jag har inte brytt mig så mycket om att uppdatera mig om vad som händer runt helikopterrånet i förra veckan. Jag har helt enkelt inte haft tid eller orkat, men nu har jag försökt få en liten bild genom denna sammanfattning.

På vägen hem från Värnamo i bilen lyssnade jag på Äntligen helg med bl.a. Daniel Breitholtz på Mix Megapol. Han berättade hur han på nåt sätt hejade på rånarna. De har ju lyckats utföra ett ashäftigt rån i klass med vad man ser på film. Och hans argument för varför han kunde känna som han gjorde var just det... han har blivit programmerad till att tycka det... genom det man hela uppväxten sett i filmer. Björnligan, Bourne-filmerna, Oceans-filmerna osv. Listan på filmer där man hejar på skurken kan göras lång. Jag måste faktiskt hålla med. Detta är i filmklass. Inte alls vad vi är vana med... i alla fall inte i Sverige.

Jag kan förstå att de blir ansedda som superhjältar i kriminella kretsar. Rätt eller fel, det ÄR imponerande att det lyckades och HUR de lyckades.

Missförstå mig inte nu att jag (eller Daniel) tycker att detta var på något sätt rätt. Det är självklart fel fel fel och rånarna ska självklart fångas in och sättas i finkan. Men jag kan inte hjälpa att tycka det är lite häftigt på samma gång.

No comments: