Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Mitt i naturen mitt i stan

Wednesday, September 23, 2009

Mitt i naturen mitt i stan

13 september i år invigdes naturreservatet i Varbergaskogen. Jag vistas kring skogen (i spåret) flera gånger i veckan och har ju sett att det går stigar in i skogen, men har aldrig ägnat en tanke på vad som finns därinne.

Spåret och stigarna har nu fått nytt underlag och trimmats till perfektion. Nu sitter stora tavlor uppsatta med kartor över stigarna och information om djur-och växtlivet därinne. Runt om i hela skogen finns små grillplatser med bänkar och bord. Jag bestämde mig idag för att ge mig in och kolla.

Måste nog säga att skylten med texten "har du tur träffar du på ett rådjur" skrämde mig mer än gjorde mig upprymd. Jag har stött på många rådjur där till och med på cykelbanan och de ser allt annat än snälla ut. De stirrar på en med sina stora ögon och ser ut att vara redo att gå till attack när som.... Jag tror att rådjuren i Varbergaskogen muterat och blivit människofientliga snarare än rädda som de vanligtvis är. Dessutom har jag många gånger hört ljud som otäckt mycket påminner om grisens. Jag betvivlar att det är små söta griskultingar därinne.


Anyways... in i skogen bar det av. Alla stigar inne i skogen var lika fina som de jag tidigare sett runt om. Trollskogen var underbar (undrar bara var mina homies gömde sig, för inte ett enda troll såg jag). Mitt därinne i skogen sprang jag rakt på en glänta med en damm! Hur mysigt som helst. Svårt att tro att jag befann mig i en pytteliten skog princip mitt i stan.

Glad att jag gav mig in i skogen... det var definitivt inte sista gången.

No comments: