Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Storgatan 20

Sunday, September 13, 2009

Storgatan 20

Nerikes Allehanda har äntligen lyckats med nåt. Den i övrigt helt värdelösa tidningen har en ny serie: Storgatan 20, som uppdateras tidsdagar och fredagar. Författare är Tobias Johansson... nån lokal förmåga. Roade mig under frukosten med att läsa igenom de 42 strips som publicerats hittills och måste säga att jag småskrattade mer än en gång.



Om serien
Från en våning på Storgatan 20, i en mellansvensk stad, författar Leif populära samtidsbloggen "Storgatan 20". Leif har kommit upp sig i livet och fått råd att skaffa fin våning. In flyttar snart igelkotten Paul och den lilla arga flickan Luka; två oinbjudna gäster som bestämt sig för att plocka russinen ur kakan på Leifs nya livsstil. Kring lägenheten rör sig också andra figurer, som vännen Logan, blomsterhandlaren Bepson med flera.

Karaktärerna i Storgatan 20

Leif
Övervintrad kommunist, som blev liberal. Leif har i hela sitt liv varit politisk engagerad. Han har också i hela sitt liv varit en tjockskalle som ställer till det för sig. Han har slutat med sena brännvinsnätter. I trettio-någonting-åldern röner han framgång som samtidsbloggare och politisk kommentator. Uppdragen haglar in och Leif börjar gilla att tjäna pengar. Har han svikit sina gamla ideal?

Luka
Den lilla arga tjejen Luka är 40 centimeter hög och jobbar som dj. Hon bor oftast i Leifs bokhylla, men flyttar omkring litegrann. Hon har en rejäl vänsterkrok och sägs komma från Uralbergen.

Paul
Bosniska igelkotten Pauls stora intresse i livet är att krafsa i blomjord, och kränga luftvärnspjäser på svarta marknaden. Han är inte särskilt klipsk, men lånar ofta intelligens från bästa kompisen Luka. Han går aldrig i ide eftersom han "inte kan kompensera för förlorad inkomst".

Logan
Leifs närmaste vän är Logan, som driver reklambyrå i staden. De delar ett förflutet som kollektivboende tillsammans. Det är helt Logans förtjänst att Leif lyckats rikta sin kreativa energi på en framgångsrik samtidsblogg.

Ska försöka komma ihåg att läsa denna strip, men det blir nog svårt eftersom jag bara går in på na.se om jag absolut inte har nåt att göra och redan läst varenda artikel i Aftonbladet och Expressen.

No comments: