Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Som en bergsget

Saturday, April 30, 2011

Som en bergsget

 

Jag anlände till Ånnaboda 11.59 och då var inte en kotte där förutom jag. Eller jo... det stod ju lite bilar där men jag såg inte till en käft. Skönt. Det var tur jag hade med mig vindjackan för trots att solen sken var det faktiskt lite kyligt.


När jag klev ur bilen var jag så stel i benen att jag inte trodde jag skulle ta mig nånstans, men efter ett tag mjukna dom. Jag valde att ta Bäverslingan på 5 km... mest för att jag känner till den och för att det var så öde med folk och jag inte ville ge mig ut allt för långt.


Det var lite blött på sina ställen, men inte så man inte tog sig fram. Efter ett tag såg jag älgbajs och då vart jag lite skrajsen... vad gör man om man möter en älg? Ska man springa? Ska man skrika? jag har ju fasen ingen aning. Jag har i alla fall fått veta i veckan att det inte finns björn i Kilsbergen... vilken naturmänniska jag är va?


När jag kom fram till punkten där Falkaslingan bryter av var det sååå nära att jag tog den, men sen kollade jag av nån anledning uppåt och såg en massa mörka moln ovanför huvudet. Jag valde alltså den säkra vägen. Lite trist, men det hade varit ännu tristare om det börjat regna och jag varit 5 km bort från bilen.


Det såg ut att vara varmt i vattnet... det var det såklart inte, men i sommar ska jag nog ta med mig lite badkläder och hoppa i en sväng.


Efter Badplatsen vid Falkasjön börjar den riktiga klättringen uppåt. Det är både brant och stockigt och stenigt och man får faktiskt dra några extra andetag för att ta sig upp. Men det är perfekt för precis när krafterna börjar ta slut är man uppe.


Högst uppe på berget träffade jag faktiskt på lite folk. Dels några orienterare som kom swischandes förbi med hög fart och sen ett gäng tjejer som kastade sig bakåt ner för berget. Först höll hjärtat på att stanna, men sen hörde jag dom skratta och när jag kom lite närmre insåg jag ju att de hade selar och höll på med klättring. Det är nåt så otroligt vackert däruppe så det förstår ni inte om ni inte sett det.


Det är vackert nere vid Ånnabodasjön också. När jag landade vid bilen kände jag mig inte helt klar så jag gick över stora vägen och upp till raststugan... eller vad man ska kalla det för det är ju ett lyxhus, men ändå. Härifrån går lite andra spår... bland annat Trollspåret... trollspåret är 800 meter så jag tog det med... bara för att.


Ni vet hur jag får lite idéer ibland. Nu har jag fått för mig att det vore ganska häftigt att cykla i skogen. Det finns två (eller fler) MTB-banor och det måste ju vara hur kul som helst! Jag har inte glömt de där med inlines heller... tänk att swischa runt sjön runt och åter runt en varm sommarmorgon!

Åter i stan passade jag på att köra förbi Stadium Outlet och fyndade mig en stycke rosa /lila funktionslinne och en leggings/kjol-kombo för löpning. Det gäller att va snygg när man tränar.

Jag är ganska mör nu... undrar hur det ska gå att löpa upp och ner till tvättstugan ikväll. Måste dessutom till affären en sväng om jag ska laga några matlådor. PUH!'


Image and video hosting by TinyPic

No comments: