Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Polisinsats på E4:an

Friday, April 15, 2011

Polisinsats på E4:an

Natten mellan onsdag och torsdag genomfördes en stor polisinsats på E4an i höjd med Ljungby. Polisen gjorde totalt 400 utandningsprover under natten och stoppade fyra personer för drograttfylla. Tre personer togs för ringa narkotikabrott och ett mindre beslag av narkotika gjordes. En bil stoppades också med  1 000 burkar öl och 50 flaskor sprit. Dessutom fick 18 personer böter för mindre trafikförseelser och tre bilar söktes igenom efter vapen.

So far so good, men...

Även Kronofogden var inblandad i insatsen. Deras uppgift var att kontrollera ifall de som var misstänkta för brott dessutom hade skulder hos staten. I de fallen gav de grönt ljus till polisen att ta sig an den misstänktas pengar och värdesaker på plats.

Jag blir alldeles förskräckt. Är det ens lagligt? De kan ju för sjutton inte tömma fickorna på folk. Vad händer om de måste tanka på vägen? Och vad menar de med att de tar värdesaker? Tar de bilen med då? för det är ju antagligen den värdesak som ger mest. Då behöver de i alla fall inte pengarna för att tanka.

Att kronofogden tillåts hoppa på folk mitt på öppen motorväg är helt och hållet vansinnigt. Det lär ju vara lagligt eftersom det gjordes tillsammans med polisen, men det låter verkligen helt otroligt. Jag hade för mig att kronofogden var tvungna att varna när de kom för utmätning.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: