Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Propofol o.s.v.

Monday, April 11, 2011

Propofol o.s.v.

WOW! Jag har 18,5 grader i köket där inte solen legat på sedan lunch. SÅ HIMLA SKÖNT ute. Jag svettades rejält redan i morse när jag gick till jobbet och fick slänga av mig jacka och kofta när jag kom fram. Men inte trodde jag då att dagen skulle utvecklas till vad som liknar SOMMAR! Tyvärr ser det i skrivandes stund ut som att solen försvinner bakom en massa moln och frågan är väl om jag hinner ut på min planerade vårpromenad innan regnet kommer. Man kan ju bara hoppas.

När man tänker på vilken underbar dag det har varit (och i.o.f.s fortfarande är) känns det mindre kul att jag faktiskt suttit inne hela dagen, förutom ca 15 minuter på lunchen. Dock har dagen varit mycket intressant. Det vi har talat om är läkemedlet Propofol. Det är kraftigt sederande och planeras användas vid ESWL hos oss. d.v.s stötvågsbehandling av njur och urinledarstenar eftersom deras smärta och oror släpper så fort behandlingen är klar och läkemedlet Propofol endast har effekt i ca 2-5 minuter (beroende på person såklart). För längre effekt får man alltså pyttsa på mer. Så utifrån detta kan jag konstatera att The King of Pop Michael Jackson inte dog av Propofol.

Dr Conrad Murray told the cops he had benn treating Jackson for 6 weeks for insomnia givning him 50 mg of Propofol every night through an IV. Murray told cops he feared Jackson was getting addicted so he reduced the dosage to 25 mg.


The morning Jackson died, Dr Murray gave Jackson Valium at 1:30 am  Murray said the Valium didn't work so he gave the singer  an IV injection of Lorazepam. Murray told the cops Jackson was still awake so he gave him Midazolam - a seditive.
Efter vad jag lärt mig idag och eftersom Propofol-effekten ska släppa så snabbt är det inte troligt att det var just Propofolet som hade ihjäl MJ. Visst medicinen är kvar i kroppen längre utan att vara seditativ, men utan den resterande potpurrin av droger hade han knappast dött.

Men hur intressant det än varit under dagen är det verkligen SKITJOBBIGT att sitta stilla så länge. Jag har ont i röven! I morgon väntar ytterligare en dag med korvstoppning och sen på onsdag ska vi få öva i vårt kliniska träningscentra på att hålla fri luftväg o.s.v. Tydligen ska vi också in och få gå med anestesin på operation nästa vecka och det blir ju otroligt roligt och intressant.

Nä näst jag skyndar mig ut om jag ska få ta del av det underbara vädret.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: