Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Skummat igenom tidningarna och...

Friday, April 29, 2011

Skummat igenom tidningarna och...

... jag är nog den enda människan på jorden som missat att det skulle vara kungligt bröllop idag. Kungligheter intresserar mig så föga att jag inte sett en enda rubrik av det i pressen. Och vem sjutton bryr sig om England?

Patrik Sjöberg har släppt en bok. Där berättar han att han blivit sexuellt utnyttjad av sin styrfar och tränare Viljo Nousiainen. Och strax efter Patrik går ut med avslöjandet kom fler ut med samma sak. Tyvärr dog gubben för 12 år sedan och klarade sig alltså undan helt och hållet.

författarna Dan Andersson och Anna Fransson står bakom rapporten Kalorier kostar
Eftersom det är svårt för den som en gång blivit överviktig att återfå normal vikt är förebyggande åtgärder att föredra, anser de. Dit hör insatser bland skolbarn, "fettskatter", investeringar i till exempel cykelbanor och allmänna folkhälsoundersökningar av vuxna.
Haha, det första jag tänkte var: men herregud, hur menar dom nu? ska feta betala skatt? och hur ska detta gå till? Men så är det ju alltså inte. Det är ju en skatt på den feta maten om jag förstått det rätt.  Nu är det ju så att fetma kostar pengar, extremt mycket pengar, men fetma är ju faktiskt inte direkt associerat till fet mat idag. Många ser det ju snarare som att socker är den stora boven och fler och fler verkar gå på den banan och då undrar man ju vad en fettskatt egentligen ska tillföra. Jag tycker vi ska vara mycket nöjda med beslutet att förbjuda transfetter och kanske satsa mer på andra hälsoåtgärder än just en fettskatt.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: