Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Old Fart har varit och handlat

Thursday, November 05, 2009

Old Fart har varit och handlat

Stanken ligger tjock i trapphuset. Old Farts rullator står fullpackad med matvaror i trappen. Men trappen är tom och lyset släckt. Han har helt enkelt lämnat sina varor där för att göra nåt annat ett tag. Proceduren känns igen. Om ett tag går han ner och hämtar några varor för att sedan försvinna igen.

Imorse när jag gav mig ut stod han med en spade och slog ner äpplen ur trädet på gården. Breve låg en hög med havregrynsgröt, som han varje morgon har med sig ut till fåglarna. När jag kom åter stod han i trappen och pratade med gud vet vem. Han mumlade nåt till mig på den bredaste gubbsmålänskan. Nåt med snön var det. Jag nickade och log och hoppades det passa in. Han blev i alla fall nöjd, för efter att ha nickat och lett tillbaka återgick han till att prata med sig själv.

Han är en mycket speciell man den där Old Fart.

3 comments:

mamsen said...

Du har ju innan du blev "syster yster", gått flera utbildningar i demenssjukvård, du kan väl hantera gubbstackaren..... synd om honom, finns väl ingen hemtjänst i Småland heller kan jag tro

Hannastacia said...

Kan tänka att han är en sån som inte vill ha nån. Med tanke på lukten skulle nog städning inte sitta helt fel i alla fall, men men. Nu har han fått upp allt utom den största jordnötspåsen jag sett... 2 kg!

CiBag said...

Jag tycker Christian beter sig äldre än vad han är, hälsa honom d ;)