Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Tåglektyr

Thursday, November 19, 2009

Tåglektyr

Roade mig med att läsa kvällstidningarna i papperform på tåget hem. Här följer lite smått och gott som roade och oroade mig.

Varför släpper man iväg en 81-årig "lätt dement" man i en bil att köpa mjök? Erik Steward hamnade 60 mil bort eftersom han tog fel vid en avfart och upptäckte det först när tanken började ta slut. Vid första anblick ger ju historien ett lätt leende på läpparna, men det är ju livsfarligt att släppa ut en sån på vägarna. Nu var ju detta i Australien, men det är ju alldeles för skitsvårt att ta ifrån folk körkortet. Vi brottades med detta problem några gånger när jag jobbade på äldreboende och så länge personen i fråga inte är omyndigförklarad är det i princip omöjligt.

Kolla Nicholas Cage!!! Har han gått och blitt 100 år över en natt? Vet inte om jag tycker det där bakåtslicket i barret är rätt val av frisyr nu när hans vikar svämmat över, men smaken är ju som baken.

Kai Wights i Eslöw fick ett 4 meter stort mysteriskt klot i present av stormen som härjade igår. Mitt genom trädgården kom det farandes och krossade allt i sin väg. Han misstänker att det är nån form att septiktank och efterlyser nu ägaren. Haha, undrar vart han ska göra av det om han inte får tag på'n Ser inte direkt ut som att det bara är att rulla undan.

Facebook tycks inte längre bara vara en sida för sociala nätverk. Nu fungerar det också som portal för att fånga brottslingar. Fejjan gör det möjligt för folk att hitta förövarna själva. Vet vet, kanske vi kan börja avveckla polisen om ett par år.

I dag återupptogs vaccinationskaoset i Örebro efter att ha legat i vila under tisdagen p.g.a brist på vaccin. Eftersom det misslyckats kopiöst i början i veckan med att barnen skulle gå först, provade man nu med två köer, men eftersom folk är snikna egoister gick inte det mycket bättre. Man blir irriterad på attityden och på kösystemet, säger Johan Thörnberg, som köade med sin son vid Örebromässan. Ursäkta mig, Johan, organisationen må vara skit, men därinne finns 80 sjuksköterskor och annan personal som sliter som djur på övertid för att alla ska få sitt vaccin (som INTE varit med och organiserat men likväl får ta skiten) och folk bara gnäller. Jag tycker folk ska hålla käft och stå snällt i kön annars kan de vända och gå hem. Var lite tacksam istället för att folk jobbar dygnet runt och för att du får en gratis spruta. Lite köande är väl inte så jäkla farligt om man tänker efter?

Att gifta sig med någon som varit död i ett år låter lite weird tycker jag. I alla fall om man gör det som, Magali Jaskiewicz, med ett foto som brudgum och 30 gäster. Varför? Frank lag verkar knepig.


Vi avslutar denna nyhetsbloggning med en icke-nyhet. Den om Dawit Isaak. I dag publiceras Peter Englunds appell för Dawit Isaak i 91 svenska tidningar och så även i min blogg. I september 2001 var Dawit journalist på landetsEritreas största tidning, och där rapporterade man om en grupp styrande som krävt vissa demokratiska reformer. Det räckte för att han skulle fängslas utan någon som helst rättegång. Idag, åtta år senare sitter han fortfarande bakom lås och bom i underjorden och lever med ständig tortyr... bara för att han stod för en åsikt som publicerades i en tidning. Det är så skrämmande och fruktansvärt att det inte ens går att kommentera, men min tanke går till Dawit idag.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: