Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Småpotät för Lady Gaga

Saturday, November 21, 2009

Småpotät för Lady Gaga

Lady Gaga får 1150 kronor från STIM för en miljon lyssningar på Spotify. Klart man förstår att det känns surt. Kanske inte för Lady Gaga... hon klarar sig nog ändå. Det tror jag i.o.f.s Dogge och Alexander Bard gör med, men de märker nog av skillnaden mer.

- Lady Gaga hade tjänat mer på att köra svarttaxi en kväll vid Odenplan, säger Dogge Doggelito.

Nu har jag dålig koll på vad en miljon lyssningar gett från STIM genom annan media, men man får väl anta det är betydligt mer, eftersom de artisterna gnäller. Men vad är alternativet här egentligen? Jo, det är att musiken laddas ner olagligt och därmed inte ger en endaste krona. Tror inte de tycker det är så jäkla kul heller.

Image and video hosting by TinyPic

2 comments:

Maja said...

Nåt annat värt att tänka på är att artisterna tilldelas endast 50 kr från radiostationer via STIM, med samma antal lyssnare då.

Geiko said...

100:- betalas ut enligt stims rapport för radio spelning i Sveriges Radio

http://www.stim.se/stim/prod/stimv4.nsf/alldocuments/36EEBA7AFC6C6851C125765600318C7C